SP CX #7 Heusden-Zolder: Kateřina Nash neměla svůj den

V belgickém Heusden-Zolderu pokračoval sedmým dílem seriál SP v cyklokrosu. Českým ženám se příliš nedařilo, Kateřina Nash si 14. místem dojela pro nejhorší výsledek letošní sezóny. Úřadující mistryně republiky Pavla Havlíková skončila se ztrátou téměř 3 minut na 28. příčce

Závod žen se rozhodl až v závěrečném pátém kole, do kterého najíždělo trio Cant, Compton a Lechner s mírným náskokem. Do té doby se pokoušely o nástupy  Nizozemka Brand, Italka Lechner nebo Belgičanka Cant, ale i když si získaly drobný náskok, žádný z nich neměl dlouhého trvání. V závěrečném prudkém výjezdu a  lesní technické pasáži získala rozhodující drobný náskok  mistryně světa Cant a dojela si tak pro své další vítězství.

Kateřina Nash se po závodě nechala slyšet, že neměla dobré nohy a zkrátka to vůbec nejelo. Potřebuje si orazit a chce se doma v Americe koncentrovat na konec sezony. V plánu má poslední dva závody Světového poháru a pak mistrovství světa.

 

Výsledky ženy Elite:

1. Sanne Cant (Bel.), 2. Katherine Compton (USA) +0:03, 3. Eva Lechner (Ita.) +0:07, 4. Pauline Ferrand Prevot (Fra.) +0:16, 5. Marianne Vos (Niz.) +0:24,…14. Kateřina Nash +1:19, 28. Pavla Havlíková +2:53, 40. Adéla Šafářová +4:24, 44. Tereza Vaníčková +5:11, 55. Kamila Janů +7:51, 57. Elizabeth Ungermanová+8:21.

zdroj: cyklokros.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková