Akční test DNK. Chimpanzee pod drobnohledem

Co dělat na silničním kempu na Mallorce? Ideální doba na testování….

Značka Chimpanzee je českým výrobcem čistě přírodní výživy pro lidi v pohybu. Jejími produkty jsou především energetické tyčinky vyráběné z kvalitních a BIO surovin bez použití umělých barviv a konzervantů. Výrobce se pyšní, kromě vyváženého poměru prospěšných látek v každé tyčce, že také neobsahují žádné přidané konzervační látky či umělá sladidla.  Vysoký je zejména obsah přírodní vlákniny, ořechů a ovoce. Základní složení pro Energy bar tvoří rýžový sirup, sójová mouka, ovesné vločky, pražené sójové boby, rýžové křupinky, sladový ječný výtažek a sušená třtinová šťáva.

Tyčinky Chimpanzee zaujmou nejen svým čistě přírodním složením, ale také rozmanitostí nabízených chutí.  V portfoliu značky Chimpanzee je devět druhů tyček Energy bar, nechybí proteinové a samozřejmě další produkty pro sportovce, jako jsou energetické nápoje, gelové bonbóny a zdravé kaše.

bombiky

Do redakce jsme dostaly 4 druhy energetických tyček, abychom je otestovaly. A protože přesně v tu dobu začínal náš DNK silniční kemp na Mallorce, přímo se nabízelo udělat živý test v akci.

Z devíti příchutí jsme mohly porovnávat Energy bar Lemon,  Cashew-caramel,  Aprikot a Raisen-walnut.

Primárně nás zajímaly tyto parametry: chuť, konzistence, (i ve vztahu ke konzumaci při zátěži), velikost balení a odolnost obalu, resp. jeho otevření (při jízdě na kole).  Testovací skupinu tvořilo 16 žen, s poměrně velkými cyklistickými či multisportovními zkušenostmi. Proběhla anonymní ochutnávka, písemné ohodnocení každého kousku a pak zcela spontánní debata.

A jaké příchutě tyček Chimpanzee dopadly nejlíp? Která svou konzistencí bodovala a mohla by putovat na cyklistické vyjížďky?

Chimpanzee

Těsný souboj mezi sebou svedly Energy bar Lemon a Apricote a to zejména, co se chuti a konzistence týče. Meruňka byla chuťově jedničkou, naše testérky ji vnímaly jako jemnou, vyváženou a přírodní. Komu  chutnala  výraznější citronová příchuť, ocenil i vlahou a nedrobivou konzistenci. Právě to dámy vnímaly jako zásadní pro využití jako traťovky na své tréninky. V tomto parametru příliš nebodovala tyčinka Raisen-walnut. Ale byla by z chuťového hlediska výborným parťákem do fitka nebo jako zdravá svačina do práce, kde se bude jíst v klidu, bez zadýchání a se sklenkou vody při ruce.  

Výrobce promuje u svých výrobků BIO  suroviny i kvalitní složení, dalším bonusem je ale vyvážená sladkost  tyček, kdy cukr, respektive sladká chuť není tou první, která by přebila ty ostatní.

zuby

Rozdílné názory byly na velikost balení, které je 55 gramů. Část by uvítala zhruba poloviční tyčku (ti více závodně nastaveni), dalším pak vyhovuje to stávající a nevidí problém v postupné konzumaci.

Závěr?  Dámy vědí, co chtějí, a ve výsledku je dobře, že každá si najde tu svou nej, ať už na kolo, pěší výšlap nebo jako záchranu před hladem do kabelky.  I proto přeci u Chimpanzee dělají tolik příchutí.

Radost největší a absolutní shoda panovala při otevření malé odměny za zodpovědný test. Tou byly gumové energetické bonbony Forest Fruit. Hned další den skončily v kapse cyklistického dresu většiny z nás.

ochutnavky

Info o všech dostupných produktech Chimpanzee najdete zde.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková