DNK tip na nákup. Od hlavy až po kolena

Náš fokus tentokrát cílí na nový komplet od Nalini, hodně zajímavé brýle Kellys a do puntíku dámskou helmu Giro…

Helma GIRO Ember MIPS

Giro Ember

Design této dámské helmy, která dostala do vínku barvu sytě růžovou, s lehkým neonovým nádechem, je inspirován nejvyšším modelem Synthe. Své uživatelce nabídne i téměř totožné vlastnosti, důmyslný systém odvětrání, nízkou váhu nebo prémiové výstelky Air-Fix s antibakteriální úpravou.

Giro vzduch

Slušivý tvar helmy zároveň prozrazuje, že nabídne vedle bezpečnosti i komfort při nošení, vedle 26 ventilačních otvorů je tu citlivý systém stahování Roc Loc 5. Ten umožní usadit přilbu na hlavě jak z pohledu obvodu, tak nabídne i 3 úrovně vertikálního nastavení. K tomu jako bonus prostor pro culík dlouhovlasých jezdkyň.

Giro Ember

Bezpečnost na druhou zajišťuje vybavení systémem MIPS, tedy pohyblivou vložkou mezi skořepinou a vnitřními výstelkami. Helma Giro Ember Mips spadá z pohledu velikostí do kategorie Super Fit, kdy jsou na výběr dvě malé velikosti, S pro obvod hlavy  51–55 cm a vel.  M pro 55–59 cm. Pokud neholdujete růžové, která ale naplňuje pravidlo „vidět-být viděn“, si můžete Giro Ember pořídit i v černém nebo bílém provedení.
Cena: 3 899 Kč

Info o dalších modelech na stránkách dovozce progresscycle.cz

Dámský dres a kraťasy Nalini AHS Chic

Nalini celek

Italská top kvalita přichází v podobě značky Nalini. Materiály i designem vždy zajímavou a osobitou kolekci reprezentuje komplet AHS Chic. Návrháři zde použily nijak výjimečnou kombinaci barev: černé a několik odstínů červeno-růžové. Ale stačí si pohrát s rozmístěním geometrických tvarů, zvolit tlumenější barvy a dres má šmrnc a eleganci zároveň.

Střih typu „reguler“ kopíruje ženské křivky, ale zároveň respektuje oblibu cyklistiky i mezi ženami, které nevyhledávají nutně obtažené dresy a naopak uvítají, když se nějaká menší nedokonalost schová. Volba raglánového rukávu a bočního pruhu zaručuje, že dres bude dobře na těle sedět.

Nalini hruď

Zvolený materiál nezapře, že kolekce Nalini AHS Chic pochází ze země, kde cyklistice rozumí. Dres je vyroben z rychleschnoucího materiálu, s 3D strukturou pro zvýšení ventilace. Ergonomický střih límce zvyšuje komfort při nošení, stejně tak i spodní silikonový vnitřní lem.

Nalini noha

Kalhoty v základu černé přiznávají svým decentním designem, respektive proužkem na nohavicích svou příslušnost k dresu AHS Chic.

Použitá Soft Lycra je (80% polyamid, 20% elastin) je příjemná na tělo, ale zároveň má specielní úpravu Moa MantDry, pro lepší odvod a odpařování vlhkosti.

Nalini

Díky šestipanelovému střihu kalhoty dobře přilehají, pro dámy opět specielní úprava střihu v oblasti bříška, kde nestahuje žádná guma. Naopak boční pružné vsadky se postarají o to, aby kraťasy dobře seděly i ženám s širšími boky a útlým pasem.

Nechybí reflexní loga, jak nápis na nohavici, tak na boční levé straně. Komfortní záležitostí je cyklistická vložka, s anatomickým tvarováním,  3D strukturou a antibakteriálním povrchem. Vložku tvoří vrstvy různě tvrdé pěny, která zajišťuje pohodlí během jízdy.
Cena za dres 1890 Kč a kalhoty 1990 Kč

Další info o dostupných velikostech a barevných kombinacích najdete na stránkách dovozce.

Kellys DICE Photochromatic

Kellys Brýle bok

Slovenský výrobce Kellys svým zákazníkům nabízí kompletní sortiment cyklistických doplňků a v poslední době rozšířil nabídku o produkty, u kterých jsou použity špičkové technologie i materiály. Kellys se tak srdnatě pouští do konkurenčního boje s renomovanými značkami, kde u svých výrobků nabízí shodné nebo podobné vlastnosti, ale za nižší cenu. Mezi takové produkty patří sluneční brýle Dice Photochromatic.

brýle vše výřez I

Na první pohled poutavý vzhled, poměrně široký zorník, který nabídne ochranu očí a ničím nerušený výhled. Brýle určené na cyklistiku, ale i další sporty, nabízí 100% ochranu před UVA, UVB zářením, v případě UVC ochrana do 400nm. Brýle Kellys DICE mají dvě vyměnitelná, polykarbonátová skla, jedny do slunečného počasí, druhé čiré pak do oblačné oblohy. Díky fotochromatické úpravě, kdy skla dokážou reagovat na okolní prostředí a upravují intenzitu svého zabarvení podle toho, kolik světla na ně zrovna dopadá, z nich dělá velmi univerzální brýle. Skvěle poslouží všude tam, kde se střídají světla a stíny.

bk jinak

Obě skla mají povrchovou úpravu, díky které se omezí zamlžování, zabrání se poškrábání a poničení odlétajícími kamínky při jízdě v terénu. Tvar brýlí, ač jsou zornice posazené poměrně hluboko do obličeje, je uzpůsobený pro lepší proudění vzduchu.

Rám brýlí je vyroben z materiálu Grilamidu TR90, což je technický termoplast s vysokou odolností a pružností. Pro komfortní nošení jsou konce ramínek opatřeny protiskluzovou tenkou gumou. Samozřejmostí jsou pohodlné nosníky.
Cena: 2 999 Kč

Info o dalších modelech na stránkách výrobce. kellysbike.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková