Czech Mix Team je připraven ke startu na etapovém závodě v Krásné Lípě

Už zítra startuje Tour de Femini, kde se na start postaví 3 české týmy, kromě pražské Dukly a téměř domácí Kooperativy sestavil svůj výběr i Czech Mix Team.

Ve čtvrtek vypukne další, již 31. ročník známého etapového závodu Tour de Feminin, který je zařazen do seriálu Women Elite (kategorie 2.2.) mezinárodní organizací UCI. Na start se v letošním roce postaví 3 české týmy, kromě pražské Dukly a téměř domácí Kooperativy sestavil svůj výběr i Czech Mix Team.

foto bike24 (4)

„Tentokrát byl výběr sestavy o něco složitější, protože se termín závodu kryje s národním mistrovstvím v časovce dvojic, navíc jen o pár dní později začíná mistrovství Evropy U23 a juniorek, některá děvčata se tak soustředí na jiné závody.“ uvedla Naďa Voráčová, která je jednou z členek týmu. „V každém případě si velmi vážíme toho, že nám pořadatelé umožní na závodě startovat, zájem je každoročně ze strany týmů velký a i letos museli některé týmy odmítat. Máme v týmu několik mladých děvčat, pro která to bude skvělá zkušenost a posun.

foto bike24 (10)

Na start za Czech Mix Team se kromě českých závodnic postaví i letošní mistryně Švédska v kategorii do 23 let, Emelie Persson, kterou členky týmu dobře znají ze závodění v zahraničí, kde se v loňském roce potkala v jednom týmu i s Danielou Trčkovou, další členkou CMT.  „Jsem velmi ráda, že mohu v tomto týmu startovat a moc se těším na závodění v České republice. Doufám, že budu pro tým přínosem.“ říká Emelie.

 

Author: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková