RUTINA s DNK. Výpady do strany

Dnes hodně účinné na vnitřní strany stehen. Ani tyhle partie nesmí zůstat mimo naši pozornost.

Zadeček, zadní a vnitřní část stehen si pořádně máknou. Při výpadech se navíc i krapet více zadýcháte, takže: „Taková slušná aerobní silová aktivitka.“ 

 

Provedení:

  • Vzpřímeně se stoupněte na povrch, který neklouže. Kotníky mírně od sebe. Ruce dejte v bok. Nyní jste ve výchozí poloze.
  • Pravou nohu vykročte do strany, tak aby se celé chodidlo dotýkalo země. Důležité je, aby chodidla byla rovnoběžně od sebe. Zároveň snižte trup těla. Levá noha je propnutá.
  • Poté pravou nohu vraťte zpět do výchozí polohy.
  • Cvik proveďte na druhou nohu.
  • Během cvičení se dívejte před sebe a pravidelně dýchejte.
  • Při pohledu zepředu by chodidla měla být od sebe rovnoběžně. Snažte se nepředklánět.

TIP DNK:   Před cvičením je třeba tělo trochu zahřát, ideálním pomocníkem je švihadlo, protočení nohou na trenažéru. Zamezíte tak nežádoucímu natažení svalu. Pokud jste pokročilé, můžete si na kotníky přidat zátěž v podobě závaží.

DSC_0578
DSC_0584

Začněte tím, že provedete sérii, kterou představuje 5 opakování na pravou nohu a 5 opakování na levou nohu. Nohy během cvičení střídejte.  Poté si odpočiňte a proveďte další sérii cvičení (doba odpočinku je individuální). Doporučený počet sérií: 3- 4. Vyberte povrch, který neklouže. Vyvarujete se tak zbytečnému zranění. Během cvičení pravidelně zhluboka dýchejte.  Nakombinujte si své cvičení na nohy a zadeček s výpady vpřed, které už jsme před časem také cvičily.

Lucie Hamanová