Velikonoce – svátky jara spjaté s hojností jídla a pití, ale pokud to přeženeme, skončíme s
přeplácaným žaludkem a pocitem, že jsme to „zase letos nezvládli“. Pojďme si tentokrát Velikonoce
promyslet a připravit si zdravější občerstvení. V minulém dílu jsme zapékali těstoviny s italským sýrem Riccota, který je velmi lehce stravitelný a tedy ideální hlavně v jídelníčku sportovce. Ricottu využijeme
znovu. Upečeme si z ní totiž domácí houstičky, které budou opravdu dobře stravitelné i díky pohankové
mouce, která neobsahuje lepek. K tomu využijeme nadbytku vajec a uděláme si další lehce stravitelný
pokrm, a to zeleninovo-vajíčkové pomazánky. Pokud se ale opravdu nechcete o Velikonocích vzdávat
oblíbených tradičních pokrmů, tak si lze toto zdravé občerstvení připravit i po svátcích v rámci odlehčení
v jídelníčku.