Lvice Kate Courtney

„Osobnost s tak obrovskou vůlí a vírou v samu sebe ještě nepotkal“, prohlásil manažer týmu Scott Thomas Frischknecht….

During the 2019 UCI MTB World Cup finals, Snowshoe, West Virginia, USA.

Vloni vlétla jako dvaadvacetiletá mezi světovou elitu a po slušných výsledcích, avšak mimo pódium, se v 6 závodech umístila v první desítce. Celý svět však zaskočila v nejdůležitějším závodě roku a získala duhový dres a titul mistryně světa. Její souboj s Annikou Langvad, který zvrátila ve svůj prospěch až v posledním okruhu, ukázala silnou vůli i víru ve své schopnosti a šla do rizika obtížnější stopy, která v podstatě rozhodla… tyto okamžiky se nedají zapomenout.

Úvod letošní sezóny byl na vítězné vlně, Kate se dařilo v Short Tracku i cross country. Pak ale přišel výkonnostní propad a trápení. Jenže to nebyla Kate, která v sobě má obrovskou vůli, pokoru a také odhodlání po dobrém výsledku. Jenže „dobrý výsledek“, to není jen vítězství….

“Ať se děje cokoliv, můžu dosáhnout velkého výsledku. To ale znamená dojet závod po nepříjemné technické závadě, i když to na nejlepší nestačí. Nebo se dobře umístit v soutěži, v níž jsem úspěšný výsledek neočekávala. Myslím, že takové okamžiky se vždycky počítají za osobní vítězství, protože odrážejí poctivou práci“.

Co stojí za jejím úspěchem, vůlí nikdy se nevzdat, sebevědomím i ve vypjatých situacích? Leccos z toho vám poodhalí seriál krátkých videí RISING, který nahlíží do života mladé americké bikerky. Ta má před sebou další velkou výzvu a tou jsou Olympijské hry v Tokiu.

Cover foto: Sven Martin photo

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková