Noční závody kořistí Fantové a Trunschky

Bike Night Series odstartovala už 8. sérii.

První závod série Bike Night, situovaný do lesoparku u Hostivařské přehrady, se stal kořistí Tomáše Trunschky (KL Sport Most) a Magdy Fantové (BB Čerčany). Dvoudenní déšť i „aprílové“ počasí v samotný den závodu, se sice promítlo do počtu závodníků na startu, kterých se sešlo míň než v předchozích letech, ale kdo přišel nelitoval.

Startovní pole totiž ozdobil i šestý muž letošního světového šampionátu Ondra Cink (Kross). „Mám volno, bydlím kousek za Prahou, o závodech mi řekl kamarád, tak jsme si to přijeli užít“, řekl krátce před startem logicky největší favorit. S největší pravděpodobností by Ondra i v tréninkovém tempu závod vyhrál, ale ve druhém ze čtyřech okruhů ho zradilo světlo a po tmě se na trailech jezdit opravdu nedá. Ke cti mu slouží to, že přesto závod dokončil, byť zbylé dvě kola jel v hodně pohodovém tempu v závěsu svého parťáka.

Přijel, viděl, zvítězil. Tak by se dala pospat cesta k vítězství Tomáše Trunschky, který přijel na noční závody poprvé a svou premiéru ozdobil hned vítězstvím. Pravda, fanoušci cyklistiky si jistě pamatují tohoto talentovaného bikerka, který byl vyhlášeným technikem a výborným sjezdařem a zdobí ho úspěchy jak v horských kolech, tak je držitelem světových medailí v cyklokrosu, kategorii do 23 let.

V závodě jel do samotného závěru na kontakt s bikerem týmu Ski a bike Radotín, Vojtou Sopouškem, ale v poslední zatáčce zvolil rychlejší stopu a v závěrečném kopci si náskok podržel.

„Tohle byl závod pro mě. Fakt se mi to moc líbilo, technický, kopce tak akorát. Mám teď krátce novej hardtail, úplně to letělo“, pochvaloval si trať „Trunda“, který se podílí na organizaci enduro závodů Klíny i trati maratonu Extrem Bike Most.

Ženské startovní pole bylo, jak už to na závodech bývá, výrazně skromnější. Obavy z blátivé a kluzké trati ale byly zbytečné. „Přišlo mi, že to je lepší než v loňském roce, kdy to bylo přeschlý a sypalo se to. Teď, kromě dvou míst to drželo a jelo se super“, pochvalovala si Magda Tejnická, vítězka žen Elite. Absolutní vítězkou se stala Madla Fantová, pravidelná účastnice nočních závodů, která jako maminka dvou dětí startuje v kategorii „ženy zkušené“. „Mě se tahle kategorie, která je motivační pro nás mámy, prostě líbí. Já letos moc nenajezdila, trénuju v dětském týmu, ale asi to stačí. I když jsem tušila, že ta závodní intenzita bude bolet, nemohla jsem si to nechat ujít“, podělila se o své pocity loňská vítězka celé série.

Organizátory mile překvapil počet, a především výkony a nadšení malých závodníků, kategorie dětí do 15 let. Nejmladší „světluška“ byla teprve devítiletá závodnice týmu Ski a Bike Kunratice. Mezi kluky vyhrál Filip Samec (IVAR CS – Author Team), v kategorii dívek byla nejrychlejší Monika Linertová (Ski a Bike Kunratice).

Závod pokračují již příští středu v populární lokalitě Točná, kde se odehrají zbývající dva závody.

Celkové výsledky zde
b

 

 Středa 16.10. 2019, Točná I. , Cholupice, rest. U Čámrse

 Středa 23.10.2019, Točná II., Braník, Lodnická ul., Vodácká krčma U Sváry

 Více informací zde: www.zavodyvpraze.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková