Jak připravit své tělo na COVID 19?
Známý lékař MUDr. Jan Vojáček, kterého na Instagramu dohledáte podle nicku funkcni_lekar, konstatuje, že o průběhu infekce nerozhoduje samotný Covid 19, ale připravenost těla a jeho reakce na infekci. Ve svém příspěvku odkazuje na prof. J. Rupricha, jež tvrdí, že každý pozitivní faktor může rozhodovat o životě a smrti.
V prevenci nám mohou pomoci Omega-3 (EPA + DHA) mastné kyseliny neboli rybí oleje a vitamín D. Sežeňte sobě a svým rodičům či prarodičům tyto doplňky stravy přes e-shop lékárny, doporučuje MUDr. Vojáček a říká, že tím nejde nic zkazit a může výrazně pomoci!
Udělejte pro své tělo maximum a zaměřte se i na stravu. Do svého jídelníčku pravidelně zařazujte potraviny obsahující vitamín D a Omega-3, které podporují obranyschopnost organizmu. Hned po nejlepším zdroji vitamínu D, slunečnímu záření, které v aktuální karanténě není pro všechny možné, je strava.
Mezi dobré zdroje vitaminu D a dobře dostupné v současné situaci patří například sardinky či losos a dále vejce a mléčné výrobky. Omega 3 mastné kyseliny doplníte prostřednictvím již zmíněného lososa a konzervovaných sardinek, ideálně když jsou ve vlastní šťávě či olivovém oleji. Mezi další zdroje těchto esenciálních mastných kyselin patří i lněné, konopné či slunečnicové semínko a vlašské ořechy, které v aktuálním stavu plní funkci trvanlivé a zdravé potraviny.