Průdková oblékla integrálku a vyhrála Enduro sérii na Zadově

Na šumavském Zadově pokračovala druhým dílem Česká Enduro série. A měla možná trochu překvapivou vítězku….

Zadovské enduro je stálice v termínové listině České Enduro Série. Jde o velmi oblíbený závod, v kterém jsou kratší, techničtější erzety. Na profi jezdce jich čekalo šest. Když vyjde počasí, jako tomu bylo tento víkend, zážitek je pro závodníky i fanoušky opravdu plnotučný!

Zadovská trať vyžaduje nejen technický um, ale i hodně doboru fyzičku, několik pasáží je zde hodně „šlapavých“. A to hrálo do karet někdejší vynikající xc specialistce, která patřila díky své výbušnosti také do úžší světové špičky ve sprintu. Barbora Průdková se tak stala tak trochu překvapivou vítězkou zadovského klání. V méně početné, ale kvalitní konkurenci za sebou nechala i na domácích tratích dlouho neporaženou Andreu Dregubákovou.

Závod pro sebe rozhodla až v dvou závěrečných erzetách, kde se hodně dupalo do pedálů. Nejenže smazala ztrátu z předchozích měření, ale dokázala se vyhoupnout z průběžně třetího místa na první.

Radost i trochu překvapení Bára rozhodně neskrývala…

„Připravovala jsem se asi tak, že jsem prostě jezdila na kole, aby mě to bavilo. V květnu jsem byla u přítele v Krušných horách a tam je skvělá enduro parta v čele s Jirkou Patákem a ti mě vzali mezi sebe. Nicméně 22.5. jsem byla na operaci s břichem a tak jsem začala jezdit na kole asi 14dní před tímto endurkem na Zadově.

Jsem moc ráda, že test mého zdraví dopadl na výbornou, protože jsem od října jela první intenzivní trénink.

Na XC se letos určitě nechystám, mám v plánu opravdu jen endurko,“ zanačila své plány Bára, kterou čekají příští rokmagisterské státnice, proto všemu chce nechat dostatek času. „Škola a zdraví je pro mě momentálně na prvním místě a čas do OH v Paříži je dostatečný na postupný návrat. Letos si odpočinu a kolo si budu užívat. Kromě endura v Koutech, kdy se mi termín kryje s kurzem jógy,  už se chystám na všechny a uvidíme, jak mi to půjde,“ upřesnila svůj letošní závodní program ostravská bikerka, která se netají tím, že se chce do boje o OH ještě vrátit

Celkové výsledky:

1.Průdková Barbora, Ghost Team 0:21:46.1
2. Nestlerová Fejola Štěpánka   + 0:00:26,1
3. Drengubáková Andrea GHOST Mojekolo.cz + 0:00:27,2

Kompletní výsledky ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková