Kellys Slopper Lithing. Brašna nejen do tmy

Jeden ze zajímavých tipů na doplněk, který vám vylepší (nejen) podzimní cyklistiku…

Dny se krátí, stmívání nás na kole dohání dřív a dřív. A k tomu pracovní doba, kterou si většina nemůže o těch potřebných 20, 30 minut jen tak posunout. To ale není důvod, proč bychom měli v tomto čase přesunout cyklistiku jen na víkendy. Jsou tu přeci světla, blikačky a další šikovné doplňky, které nám pomůžou držet zásadu „vidět a být viděn“.

V tomto směru zapracoval slovenský Kellys, který přišel s velmi zajímavou a praktickou podsedlovou brašnou. Brašnou, jejíž celá zadní strana svítí.

Brašna KLS Slopper je vyrobena z pevného a voděodolného materiálu Tarpaulin, tedy pevné tkaniny potažené nepromokavou vrstvou, která je i odolná proti UV záření. Brašna je vybavena pevným dvousměrným zipem s dvěma jezdci, ty mají zakončení pevným poutkem.

Mezi praktické vlastnosti, tedy kromě svícení, je její nasazení, na které není potřeba nářadí. Na horní části brašny je tzv. T držák, patentovaný systém, díky kterému brašnu jednoduše nasadíte na ližiny sedla a páskou se suchým zipem přitáhnete k sedlové trubce. 

Čím tato podsedlová brašna vyniká je její svítivost. V celé zadní části jsou totiž zapletena světelná vlákna červené barvy, které plně nahrazují zadní osvětlení kola. Nejen, že jde o poměrně velkou plochu, ale i zde si můžete zvolit tři režimy: stálé svícení, blikání v obvyklé frekvenci a zrychlené blikání.

Manipulace se světlem je jednoduchá, zapíná se z boční strany brašny. Uvnitř je malá kapsička, která ukrývá baterku. Její výdrž udává výrobce až 4 hodiny. Nabíjení je přes USB kabel, ten je součástí balení.

Na výběr jsou dvě velikosti, S a M. Objem menší varianty je 0,4l – tedy dostačující pro nejnutnější výbavu. Větší brašna pojme obsah 0,6l. Nutno ještě zmínit, že celé zpracování je velmi precizní, začištěné švy, vnitřek brašny podšitý polyesterovou tkaninou, potištěnou piktogramy Kellys příslušenství.

A tahle kombinace: brašna+světlo je za velmi příznivou cenu 699 Kč.

Info o dostupnosti najdete na stránkách výrobce produktů Kellys.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková