Jani, přibliž nám svůj běžný talíř během závodní sezóny. Co (ne)jíš, piješ, vaříš a jaké je Tvoje nejoblíbenější jídlo?
Snažím se jíst vyváženě a zdravě, mám ráda zeleninu i ovoce, během dne se snažím jíst pravidelně tzn. 5 až 6x a vypít dost tekutin, zejména vodu a na kole iontový nápoj od Inkosporu. Čaj ani kávu nesladím, někdy mám ráda kávu s mlékem, jindy zase bez mléka. Mojí oblíbenou kávou je 100 % Arabica, kterou praží v Drahonické pražírně a také jejich ručně vyráběné čokolády jsou skvělé.
Ujíždím na oříšcích všech typů – kešu, mandle, arašídy, slunečnice. Není asi nic, co nemám ráda. Sním skoro všechno, ale samozřejmě tučná jídla, knedlíky a uzeniny jsou velkou výjimkou, když je mám na talíři. Nevím o ničem, co by mi v jídelníčku dělalo neplechu – jako laktóza, lepek atd.
Na snídani si dělám nejčastěji ovesnou kaši s ovocem, tmavé pečivo s máslem a medem nebo se sýrem, gorgonzolou či kvalitní šunkou. Mezi oblíbená jídla patří ryby (pstruh nebo losos) a rýže s kachními játry restovanými na cibulce a pórku.
Prozradíš nám ještě nějaké konkrétní tipy a oblíbené recepty na předzávodní pokrmy?
Na snídani si ráda dělám omeletu na másle z vloček (5 lžic), vajíčka a trochy mléka (to podle hustoty směsi).
Po závodech si dávám třeba těstoviny s kuřecím masem, špenátem, česnekem a sýrem (ty mám hodně ráda).