Na cesty i na doma, to je Bike mBag, novinka české značky Montone

Chcete tip na dárek pro vašeho cyklistu? Nebo potřebujete šikovně uložit a „zazimovat“ kolo? Podívejte se na novinku od českého výrobce…

Mnoho z nás pravidelně přepravuje autem své kolo, ať už se přesouvá na chatu, do nějaké zajímavé bikové lokality nebo na sraz na přáteli, s kterými vyráží vstříc jednodennímu cyklo zážitku. Ne každý má výhodu velkého auta, kam silnička či bike lehce „zapluje“ v stojaté pozici do úložného prostoru.

Čím dál častěji využívanou možností je, obzvlášť, když cestujeme ve více lidech, uložení kol na nosič umístěný na tažném zařízení.

Obavy o poškození kola můžete zahodit stranou! Na trh přichází velmi propracovaný obal, do kterého se snadno a rychle kolo uloží a vy máte jistotu, že se po cestě nezašpiní, v případě deště nezmokne. Ať už vezete silničku, bike nebo i elektrokolo.

Je tu ale i další a neméně praktické využití. Do obalu Bike mBag si můžete kolo i „zazimovat“ a uložit do sklepa nebo někam do kouta v garáži a už je vám úplně jedno, zda se tam práší.

Bike mBag je vyroben ze strečového a vodoodpudivého materiálu. Už na první pohled jsou zřejmé dvě věci: klade se tu velký důraz na kvalitu, funkčnost i perfektní zpracování a zároveň je z několika detailů zřetelné, že u zrodu produktu stáli lidé, kteří mají s cyklistikou zkušenosti. Ať už to je použití hodně odolných zipů, jejich umístění nebo o, že součástí jsou i samostatné malé návleky na pedály a brzdy.

Bike mBag dostanete i s podrobným návodem, nicméně „oblékání“ kola je při zachování postupu hodně snadné. Při našem rychlotestu jsme měly 29“ bike vel. M se 720 mm širokými řídítky a obal se přizpůsobil požadovanému rozměru dokonale, aniž bychom měly pocit, že „to někde praskne“.

 

Bike mBag je vybaven několika zipy, které mají voděodolné, zpevňující lemy. Menší po stranách jsou pro provlečení kotvících pásků, když volíte přepravu kola na nosiči. Centrální, který lemuje horní část, má za úkol uzavřít celý bag. Pozitivním zjištěním je to, že i tento úkon zvládne jeden člověk.

Celý proces trvá opravdu pár minut, takže bag se hodí i pro situace, kdy ukládáte celé kolo do auta a chcete ochránit jeho interiér. Takže suma sumárum, Bike mBag vám udělá službu ať už řešíte přepravu kola na nosiči i vevnitř, či jeho uložení doma.

Na závěr ještě přidáváme jednu jistě příjemnou informaci, tenhle ochranný obal na kolo se objeví i v našem soutěžním DNK Adventním kalendáři.

A pokud si chcete zajistit dárek v předstihu, další info najdete na stránkách výrobce.

 

Zakladatelé společnosti vyrábějící produkty MONTONE se profesně pohybují v oblasti cyklistiky více než 15 let a za tu dobu získali velmi cenné zkušenosti.

Stále častěji se setkávali s potřebou zákazníků chránit svá kola během převozu či uskladnění. Na českém trhu se výrobek, který by plnil funkční, ale i estetickou roli, nenacházel. Proto se zrodil nápad a přišel první prototyp obalu na kolo. Cílem bylo přivést na trh produkt, který by byl funkční a vypadal skvěle. Po několikaměsíčním testování různých střihů a materiálů, na kterém se podílela vybraná skupina cyklistů, vznikl produkt obal na kolo bike mBag.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková