Anetko, přibliž nám svůj běžný talíř během závodní sezóny. Co (ne)jíš, piješ, vaříš a jaké je Tvoje nejoblíbenější jídlo?
Na mém běžném talíři najdete určitě maso nebo ryby. Jako přílohu mám ráda klasicky brambory, rýži (nejraději mám basmati a jasmínovou), kuskus a těstoviny, poté to různě kombinuji se zeleninou. Myslím si, že si svou stravu tolik nehlídám. Během sezóny se snažím jíst zdravě, ale jsou dny, kdy si dám i něco nezdravého. To pak s mamkou rádi pečeme koláče s domácím ovocem a drobenkou.
Dávám přednost spíše slaným pokrmům. Za poslední dobu jsem si velice oblíbila dýňovou polévku. Například z ryb mám nejraději lososa. Také mám ráda těstoviny na spousty způsobů. Dále nemám ráda uzené maso a olivy. Nejčastěji piji obyčejnou vodu nebo čaj. Vyhýbám se různým syceným šťávám nebo jiným sladkým minerálkám. Žádné zdravotní omezení nemám, proto jím spoustu věcí.
Můj oblíbený recept? Mám velmi ráda rýžové nudle s kuřecím masem, zeleninou a arašídovou omáčkou.
Prozraď, co zařazuješ do jídelníčku před závody?
Večer před závodem si dám obvykle rybu nebo přírodní kuřecí plátek se zeleninou či jinou přílohou. Závodím obvykle v odpoledních hodinách, proto se můj předzávodní jídelníček skládá ze dvou jídel. Ráno si dám většinou ovesnou kaši s ovocem (hroznové víno, banán, maliny) a pokapu to medem. 2,5 nebo 3h před startem jím těstoviny. Mnoho lidí se tomu diví, ale jím těstoviny se šunkou, sýrem a kečupem.