Talentovaná juniorka Hladíková ukončila sezónu, kvůli zranění musela na operaci

Smolný pád vystavil stopku v závodění nadějné juniorce IVAR CS AUTHOR Teamu. Podrobila se operaci a čeká ji 4měsíční rekonvalescence

V době, kdy se v cyklokrosu dospělým kategoriím příliš nedaří, pozornost se upírá k těm mládežnickým, vždyť právě juniorky či slečny do 23 let dokázaly z mezinárodních klání přivézt opakovaně medaile nebo umístění v TOP TEN. 

Bohužel, česká reprezentace bude příští týden na závodech Světovém poháru v Táboře jedno takové želízko na dobrý výsledek postrádat, a to průběžně vedoucí juniorku nejvyšší domácí soutěže Kateřinu Hladíkovou.

Ta si včera při tréninku vybrala obří kopec smůly, z lesa ji odvezla záchranka, dnes se podrobila operaci.

 „Dnes odpoledne při společném týmovém tréninku ji vletěl klacek do kola. Letěla přes řídítka, nejprve jsme mysleli, že to bude zlomená klíční kost, ale má urvané všechny vazy v rameni. Byla po pádu pořádně v šoku, strašně jí to bolelo, museli jsme ji vystříhat z oblečení,“ vzkázala nám maminka Jana Hladíková, někdejší česká reprezentantka a doplnila, že Kačku dnes dopoledne odoperoval primář mladoboleslavské nemocnice.

Kateřina Hladíková, loňská suverénka kategorie kadetek (vyhrála všech 11 pohárových závodů, včetně titulu mistryně republiky) se po přechodu do juniorek blýskla hned v úvodním závodě Toi Toi Cupu, kde skončila na druhém místě za Julií Kopecky, Češkou, žijící v Nizozemí. Cyklokros v jejím programu dostal přednost před horskými koly i silnicí. Tahle sezona pro ni bohužel skončila, dle prvních zpráv nyní mladou závodnici čeká rekonvalescence a následná rehabilitace v rozpětí 3-4 měsíců.

Tak držíme palce v rychlé hojení a návrat na kolo!

Foto: archiv IVAR CS AUTHOR Team

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková