Tereza Neumanová končí s biky, míří do silničního World Teamu

“Budu se plně věnovat silnici v zahraničí, moc se těším,” říká talentovaná dvaadvacetiletá cyklistka z Vysočiny

Ještě v květnu byla přesvědčená, že biky budou její hlavní disciplínou. Ale vše se v této podivné sezóně, která měla hodně osekaný závodní kalendář, změnilo. Tereza se sice představila na významných závodech právě na horských kolech, ať už ME nebo MS, kde si také odbyla premiérovou účast v kategorii e-biků, dobře si vedla ve sprintu, ale kýžený výkonnostní posun a s tím i výsledky nepřišly.

Naopak opět potvrdila své silničářské předpoklady, když na MČR dokázala odolávat početné převaze Dukly a vybojovala stříbrnou medaili.

“Byly to krásný dva roky. Jsem za ně nesmírně vděčná a vždycky na ně budu vzpomínat v dobrém. Díky @csaccolade a všem sponzorům, kteří nás podporovali, jsem měla možnost se výkonnostně hodně posunout a nasbírala hezké výsledky,” píše na své Instagramu dvaadvacetiletá Tereza Neumanová z celku Česká spořitelna Accolade. Zároveň oznámila, že svou další kariéru vidí na silnici v zahraničním týmu.

“Stejně jak odešla letošní sezona, tak stejně já odcházím z horských kol a budu se plně věnovat silnici v zahraničí. Strašně se na to těším a mám radost, že jsem se k tomu rozhodla,” doplnila Tereza, která letos jezdila i seriál Kolo pro život a další náročné maratony a silnici měla opravdu jako doplněk.

A kam takhle sympatická rodačka z Vysočiny míří?

„Zatím jsem nic konkrétního nechtěla zveřejňovat, protože je ohledně té nadcházející sezóny spousta otazníků, hlavně kolem závodního kalendáře. Už teď vím o několika jarních, které jsou zrušené už teď.

Ale asi můžu prozradit, že jde o jeden z lepších kontinentálních ženských týmu, který startoval na všech závodech ženské World Tour,“ naznačila Tereza.

Přejeme Tereze hodně štěstí na její nové cestě!

Rozhovor s Terezou Neumanovou z kraje letošní sezóny si můžete přečíst zde: Jsem od malička soutěživá, když mám cíl, umím si za ním jít!

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková