Jak správně ukládat potraviny?
Do speciálního boxu na dně ledničky patří ovoce a zelenina, jež mají rády chlad: kořenová zelenina, saláty, bylinky, zralá jablka a hrušky, bobulové a peckové ovoce. Zelenina a ovoce potřebují dýchat, proto je vždy vybalte. Zásuvka je vyrobená přesně pro ně, udržuje se v ní ideální vlhkost. Před uložením do ledničky ale nemyjte.
Ve spodní přihrádce nad zeleninovo-ovocným boxem bývá nejstudenější místo chladničky, a proto na této poličce uchovávejte maso či ryby, které musejí být vždy uložené v obalu, aby jejich šťávy nekontaminovaly ostatní potraviny v ledničce.
- V PROSTŘEDNÍCH A HORNÍCH POLICÍCH
Směrem vzhůru ukládejte šunku, sýry, jogurty a mléčné výrobky. Právě maso a mléčné výrobky by od sebe měly být co nejdále. Otevřené sýry skladujte buď pod speciálním poklopem či v potravinové fólii. Dále zde nechávejte hotová jídla, polévky či moučníky.
Zvláštním místem jsou dvířka. V nich je dole prostor na vyšší láhve, například alkohol, minerálky, plechovky či kečup. Dále zde můžete skladovat otevřené hořčice a džemy. Další patro směrem výše je určeno ke skladování másla, ideálně uložené v máselníku, jež pomáhá zabránit žluknutí. Úplně nahoře bývá speciální přihrádka na skladování vajec (vždy špičkou dolů), které je lepší vyndat z papírového obalu, kde se drží příliš mnoho mikroorganismů a hrozí tak kontaminace ostatních potravin.