Rozsviť den se Cycology, přichází FRIDA

Nová kolekce australské značky přináší mix extravagance, ale i překvapivé elegance…

Je nepřehlédnutelná. Originální. Pro někoho až bláznivě barevná, ale to je zdání prvního pohledu. Tedy, to platí minimálně pro nové kousky letošní kolekce.

Kdo alespoň trochu sleduje to, co nám cyklistická móda nabízí (nebo se dívá při vyjížďce po okolí), není mu značka Cycology neznámá. Její originální barevnost a kreativní motivy bychom mohly přirovnat k módní španělské značce Desigual.

Každý rok obohacuje spoluzakladatelka Cycology a vášnivá cyklistka Sarina kolekci novými motivy. V těch se snoubí zážitky, emoce, vášeň z jízdy. Každý návrh ručně nakreslený, prožitý.

Nám se na dlouhodobý test dostal zimní komplet: zateplené spodní tričko, zimní bunda a dlouhé elastické kalhoty s kšandami. První dva kousky k sobě designově sladěné v designu Frida, kalhoty v černé barvě, takže dokonalá souhra. Pojďme si představit nejen design, ale i funkční vychytávky i to, jaké postřehy máme z prvního měsíce testování.

Zimní bunda FRIDA Windproof

Nemůžeme začít jinak než designem.  Inspirací se stala díla Fridy Kahlo, mexické malířky z počátku 20. století, která se věnovala původnímu mexickému umění. A tyto motivy fauny a flóry v zářivých barvách se Sarině podařilo dokonale sladit s černým podkladem, takže vše působí zároveň i elegantně. A co teprve v kombinaci se spodním tričkem, ale to zatím předbíhám.

Zimní bunda Frida využívá materiál Wind Shield a zateplenou fleecovou tkaninu. Cílem je co nejlépe zkombinovat nároky na nepromokavost, větru odolnost, prodyšnost a zachování tepelného komfortu. Proto je Wind Shield použitý na předním díle, ramenou a pažích, tedy místech, která jsou vystavená intenzivnějšímu chladu. Naopak pro zadní panel byla použitá prodyšnější fleec.

Co se střihu týče, výrobce vsadil na oblíbený raglán, díky kterému se bunda pěkně usadí na ramenou, přední a zadní díl je navíc spojen bočním panelem, takže i v oblasti pasu a boků je bunda dobře přiléhá na tělo. Na pocitu pohodlí se podílí i pružnost materiálu, kdy Wind Shield má 8% podíl Spandexu.  

Pro komfort zimní bundy je nutný dostatečně vysoký límec, zde je to dotaženo do detailu: na zádové části je límec zvýšen tak, aby maximálně chránil krk. Středové vykrojení zamezuje, aby se látka krčila. 

Celorozepínací zip nese logo YKK, tedy značku nejvyšší kvality. Je skrytý a jezdec je dostatečně velký, aby s ním byla snadná manipulace i v zimních rukavicích.

Na zadním díle jsou tři prostorné kapsy, součástí jedné z nich je ještě jedna malá, opatřena zipem. Samozřejmostí jsou reflexní prvky, na středu je proužek a logo značky Cycology.  Nechybí ani silikonový lem, který je po celém obvodu spodní časti bundy Frida a zabrání tak nežádoucímu vyhrnování.

Výrobcem doporučený teplotní rozsah je 0-10 stupňů Celsia.

Tričko s dlouhým rukávem Frida

Srdce každé ženy, které zaleží, jak její sportovní outfit ladí dohromady, při pohledu na tento komplet plesá! A co teprve, až si termo tričko vezme na sebe.

Funkční triko s dlouhým rukávem je ideální pro chladné dny jako spodní vrstva, ale jeho využití bude širší než ho schovat pod další oblečení. A určitě nejen na cyklistiku.

Opět sázka na pohodlný raglánový střih, velmi pružný materiál s příměsí Spandexu zaručí dokonalé přilnutí na tělo, zároveň umožní i volný pohyb, aniž by někde něco táhlo.

Rubová strana je příjemně hebká na dotek, také by se měla postarat o odvod vlhka od pokožky. Tričko je jasným kandidátem na využití při dalších sportovních aktivitách, ať už běžky, skialpy nebo sjezdové lyžování. Jemný materiál je velmi příjemný jako první vrstva.

Využijte jednorázovou 10% slevu na nákup. Stačí zadat slevový kód: damynakole

Dámské zateplené kalhoty s kšandami

Náš zimní komplet Frida doplňují termo kalhoty. Jsou v celočerném provedení, kdy jen bok nohavic zdobí matný nápis Cycology. Decentní, univerzální, nechají vyniknout hornímu dílu a samozřejmě se dají kombinovat s jakýmkoliv dalším vzorem.

Mají důkladně propracovaný střih, jednu nohavici tvoří šest panelů. Základní materiál je opět fleecová textilie s vyšší gramáží, pohodlí zajišťuje čtyřsměrná pružnost. V oblasti kolen je pro vyšší ochranu proti větru použitý Wind Shield. 

Pro komfortnější oblékání a svlékání jsou nohavice vybaveny 20 cm dlouhými zipy, které jsou zároveň obšity reflexními proužky.

Kšandy, včetně širšího zadního dílu jsou z jemné a dostatečně pružné síťoviny. Díky tomu nebude v těchto místech omezená prodyšnost a potřebný odvod vlhka.

V zářivě růžové je antibakteriální cyklistická vložka, anatomické prolisy, měkké polstrování pro lepší komfort sedacích partií a sametově hebký svrchní materiál – to vše by mělo zajistit pohodlí při nošení. 

Testujeme….bike, silnička, gravel

Začít dojmy z kompletu Cycology při jízdě? V tomto případě musím udělat výjimku, protože nelze vynechat první dojem, a to když jsem si vše na sebe oblékla. Design na obrázku zaujal, při prohlížení „na živo“ se zalíbil, ale jako celek dohromady vzbudil nadšení.

Rozzářila jsem šedivý den, dotek hebkého spodního trička na kůži mi dal jasný signál, že tenhle kousek bude patřit k mým nejoblíbenějším. Dokonale přilne na tělo, lehce zvýšený límeček je trefou do černého pro chladné dny…a za mě dodává právě tento detail na slušivosti. Že bych prubla vzít si ho i jako civilní?

Přichází na řadu kalhoty. Kdybychom udělaly anketu, jaký kus oblečení je pro nás, ženy, tím nejproblematičtějším, byly by to pravděpodobně právě cyklistické kalhoty. Nároky na střih, který musí dokonale sedět přes boky, stehna, neodstávat přes břicho, nesmí táhnout kšandy, musí vyhovovat i cyklistická antibakteriální vložka…zkrátka není toho málo. 

Mé obavy vzaly za své a to rozhodně nepařím mezi tabulkové postavy. To ušili pro mě! Pružnost je tak akorát, perfektně přiléhají přes břicho, žádné odstávání, které by vytvořilo vzduchovou kapsu a kvůli které tak často nepříjemně prochladnou močové cesty.

Bunda Frida je sladkou tečkou v přípravě na vyjížďku. Je hezky poddajná, první dojem-má dostatečně dlouhé rukávy. Pro mě možná o centimetřík navíc, ale to je rozhodně lepší, než kdyby chyběl. Komfort u krku taky oceňuji, prostě detail se zvýšeným límcem vzadu stojí za pochvalu.

První jízdy proběhly v relativním teple, kolem 5 °C, do terénu (souvislá jízda na gravelu a na xc biku) jsem si vzala tyto dvě vrstvy a ochlazování horní části těla regulovala rozepínáním zipu. Teplotní komfort byl maximální, pro intenzivnější jízdu nebo pokud by teplota vyšplhala o pár stupňů C výš, bych už pro sebe zvolila minimálně tenčí spodní tričko. Tohle opravdu hřeje.

Na silniční dvouhodinový švih v podobném klimatu (a sluníčkem) výborná volba. Jen bych uvítala přeci jen o kousek delší zádový díl u bundy. Kalhoty perfektně chrání kolena i stehna, v oblasti beder je to hra centimetrů, kde jsem vnímala trochu chlad a bunda už tam nedosahovala. Řešení se našlo v další jízdě, která byla už i za nižší teploty, něco i na sněhu a kdy jsme přidala ještě jednu střední vrstvu právě s prodlouženou délkou přes bedra.

Mimochodem právě při vrstvení jsem znovu ocenila raglánový střih bundy, která má v oblasti ramen a rukávů dostatek prostoru. Což je pro ženy s urostlejším hrudníkem nebo širokými zády důležitý poznatek.

A dámy, dresy, trička, bundy i kalhoty vyrábí v šesti velikostech od XS až po 2XL! To je slušný výběr. Stejně tak designů. Mě velmi oslovila kolekce Frida, říká se, že když máte hezké oblečení, těšíte se na kolo (či jiný sport) dvojnásob. Takže tady mohu potvrdit.

Kompletní kolekci i se zajímavými doplňky najdete na stránkách česko-slovenského zastoupení značky CYCOLOGY. 

 

Využijte jednorázovou 10% slevu na nákup. Stačí zadat slevový kód: damynakole (nevztahuje se na již zlevněné zboží)

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková