Zima je k nám letos nadmíru štědrá, nejen hory zasypala slušná nadílka sněhu. A tak přišel čas na to, vrhnout se na naše oblíbené zimní aktivity, ke kterým si (dílem i kvůli pandemickým omezením) našlo cestu i mnoho méně zkušených či dokonce nováčků. Vedle odpovídající výbavy je nutné znát své fyzické limity, a také nepodcenit stravování. Zimní menu bude od toho letního naprosto odlišné, a to z mnoha důvodů. Nejenže máme jiný sortiment surovin vzhledem k ročnímu období, ale také má naše tělo odlišné chutě a požadavky na příjem energie.
V zimě jednoduše potřebujeme o trochu více energie na udržování stálé tělesné teploty. Pokud navíc sportujeme, je vhodně zvolená strava velmi důležitá.
V minulém dílu jste se dočetli, jak se stravovat na běžkách. Dnes si představíme ukázkový jídelníček s dalším zimním populárním sportem a to v den skialpů. Právě skitouring zažívá extrémní boom, takže naše rady jistě přijdou vhod těm, co teprve poznávají nejen krásu tohoto sportu, ale také energetickou náročnost.