Švýcarka Linda Indergand, týmová parťačka Karly Štěpánové oznámila přestup do týmu LIV Factory

Další přestupové překvapení. Sedmadvacetiletá Linda Indergand opouští tým Maloja Pushbikers a bude v letošní sezóně hájit barvy LIVu

V mezinárodním týmu Maloja Pushbikers pojilo českou bikerkou Karlu Štěpánovou s Lindou Indergand velké přátelství. Společně nejen na závodech, při tréninku na trati (to si Karla velmi pochvalovala), na soustředěních, ale i vzájemné návštěvy v domovině. Tomu je teď konec. Úspěšná švýcarská bikerka podepsala smlouvu do týmu LIV Racing, kde společně s nově příchozí Sarah Hill (RSA) a Dani Johnson (USA) posílí moutainbikovou divizi. 

Značka LIV tak rozšiřuje své stávající zapojení do profesionální cyklisticky. Před časem byla značka oficiálně představena jako exkluzivní partner silničního World Tour Teamu LIV Racing (dříve CCC-Liv).

Nyní přichází Liv Factory Racing, zaměřený na horská kola. Trojice žen bude soutěžit na světové scéně na Světovém poháru horských kol v cross country (Linda Indergand), UCI etapových závodech (Sarah Hill a značka LIV se objeví díky Dani Johnson také v EWS (Enduro World Series).

“Jsem neuvěřitelně hrdá na to, že jsem se připojila k týmu Liv. Pamatuju si na dobu, kdy jsem značku LIV poprvé vnímala, už je to pár let nazpět. Přišla mi velmi zajímavá. Když jsem se o značce dozvěděla víc, uvědomila jsem si, že Liv sdílí stejnou vášeň jako já – společně se snažíme přivést více žen k cyklistice a závodění. Je splněným snem mít podporu Liv v cestě za svými cíli“, řekla Linda Indergand k svému novému působišti.

„Bikový tým Liv Racing je rozšířením značky Liv a našeho celkového závazku vůči ženám,“ uvedla Phoebe Liu, hlavní ředitelka značky Giant Group (která zahrnuje značky Liv Cycling, Giant, Momentum a CADEX). “Ve všem, co děláme, dáváme ženy na první místo.” Tyto ženy ztělesňují záměr naší značky získat více žen na kolech a zároveň usilovat o dosažení větší parity pro ženy v profesionální cyklistice. “

Sedmadvacetiletá Linda Indergand je talentovaná a všestranná cyklistka, která má na svém kontě už řadu skvělých výsledků. V roce 2016 skončila na OH v Riu na 8. místě, ve dvou uplynulých sezónách ve Světovém poháru v cross country i Short Tracku pravidelně dojížděla v TOP ten, je úřadující vicemistryní Švýcarska. Ve svých 21 letech se účastnila mistrovství světa v silniční cyklistice, kde startovala v časovce i hromadném závodě. Je dvojnásobná mistryně světa v disciplíně Sprint eliminator z let 2015 a 2016. 

Zdroj: LIV cycling

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková