Martina Sáblíková přidala do sbírky další titul v cyklistice – té virtuální

Včera se jelo první oficiální mistrovství republiky v e-cyklistice. Historicky prvními šampiony se stali Daniel Turek a Martina Sáblíková

Dvě desítky cyklistů v autosalonu AUTO Opat v Nupakách u Prahy , zbylých víc jak tři sta pak ve svých domovech se pustilo do boje o první titul národního šampiona ve virtuální cyklistice. Fenomén korona doby, virtuální závody s využitím aplikace Rouvy se tak opět posunul. Všichni pozvaní profesionálové jeli na zkalibrovaných trenažérech, které byly nastaveny přesně podle jejich hmotnosti tak, aby výsledek byl zcela objektivní.

Šampionkou mezi ženami je rychlobruslařka Martina Sáblíková, která s pohodlným náskokem a zcela bez ohrožení jako první projela virtuálním cílem zvlněné tratě vedoucí okolím Brna. Na druhém místě skončila silniční a dráhová reprezentantka Jarmila Machačová, bronz vybojovala další silničářka Naďa Voračová.

„Na začátku jsem to trochu přehnala a musela jsme se poprat s vysokou tepovkou. Musím říct, že výstup na Tourmalet byl pro mě jednoduší,“ řekla pár minut po dojetí česká olympionička. „Musím říct, že mě to hrozně baví, je to náročné a tepovka moc neklesá během celé trati a to je pro mě jako rychlobruslaře dobře,“ dodala s tím, že na jízdu na trenažeru je ze svého tréninku zvyklá a nevyloučila tak účast v dalších virtuálních závodech a vyjížďkách.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková