Biková světová elita míří do Nalles, na startu i silná česká sestava

Další ostré měření sil se odehraje v rámci třetího dílu italského poháru. Kdo bude hájit české barvy?

První ostré měření sil kompletní světové špičky v letošním roce je tu! Tento víkend se jede v italském Nalles závod kategorie HC a už teď se v kuloárech o něm mluví jako o „malém svěťáku“. Startovní listina je totiž nabitá nejen co se počtu týče, elitních žen je přihlášeno víc jak 100, ale hemží se to i světovými esy: svou formu si chtějí poměřit Pauline Ferrand Prevot (FRA, Absolut Absalon BMC), Jolanda Neff (SUI, Trek-Factory), Kate Courtney (USA, Scott Sram), chybět ale nebudu ani mladé dravkyně Loana Lecomte (FRA, Massi) či Mona Mitterwalner (AUT, Trek Vaude).

Minulý týden byla Jitka Čábelická při závodě italského poháru jeden a půl okruhu na čele, nakonec dojela na třetím místě

Ve 20. ročníku italské klasiky Marlene Südtirol Sunshine Race, který je zároveň třetím podnikem série Internazionali d’Italia, nebudou chtít zůstat jen do počtu ani české bikerky. Těch se do elitního závodu přihlásilo sedm: Jitka Čábelická (GAPP-System-Kolofix), Karla Štěpánová (Maloja Pushbikers), Terezy Tvarůžková (Expres CZ Tufo Kolín), Sásková (Rouvy Specialized) a Obořilová (GT Opportunity Brno), Jana Czeczinkarová (LIV) a Barbora Průdková (Multicraft).

V první řadě mezi světovou elitou bude Tereza Tvarůžková, která jakožto nejvýše postavená Češka v UCI žebříčku vyrazí se startovním číslem 5. Jitka Čábelická, která minulý týden vybojovala na závodech ve Veroně třetí místo poveze na řídítkách číslo 9.  

Aneta si v mrazivém závodě v Langenlois dojela pro vítězství

I mezi juniorkami, kterých je přihlášeno 68, máme zastoupení i šanci na velmi pěkný výsledek: na start se do první řady postaví vítězka závodu v rakouském Langenlois Aneta Novotná (Adastra team), svou premiéru v této kategorii si odbyde Simona Spěšná (MS Academy), která ale kvůli přechodu z kadetek bude startovat z chvostu startovního pole.

A jaký okruh na závodnice čeká? Zprávy z trati předal pro server mtbs.cz český olympionik Ondra Cink: „Není to nijak náročné, tedy po technické stránce. Ale oproti loňsku to hodně to zkrátili (dle dostupných informací má okruh cca 3,5 km a převýšením 160 m -pozn.red.). Ještě jsem to celý neviděl, nebylo to komplet hotový, připravují to až na zítřejší trénink. Kdyby pršelo, tak tu bude hodně bláta, zatím je tu všude docela dost prachu. Uvidíme, v sobotu se má počasí zkazit.”

Přehled startovních listin všech kategorií  ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková