FORCE Charm a Vision. 300 gramů letní krásy

Představujeme dva ultralehké dresy od české značky Force. A do kompletu jedny kraťasy a kdyby se náhodou ochladilo, přidáváme tenkou bundičku, kterou sbalíte do kapsy

Značka Force není žádným nováčkem v našich testech a recenzích a tak se vždy těšíme na nový produkt z jejich dámské kolekce. Je totiž zcela zřejmé, že vedle kvalitního materiálu, který používá umí také překvapit zajímavým designem a zároveň stále udržet nízkou cenu. Své kolekce nabízí ve třech kvalitativních úrovních: black, red a blue line. Dnešní silniční set je z prostřední řady.

Podívejte se s námi na dva ultralehké silniční dresy, jejichž váha je kolem 330-350 gramů,  dámské pasové kraťasy a do setu i tenkou větruodolnou bundičku. 

Dres FORCE CHARM

Na první pohled minimalistický vzhled, který evokuje „Rapha styl“. Jednobarevný design má jedno zdobné logo na předním díle a vzadu na kapse. Na temně fialové je černá barva skutečně decentní. A propojuje tak barevností černý celorozepínací zip, již tradičně vysoké japonské kvality (YKK). Do třetice najdeme kousek černé i v zakončení rukávu, kde je dvojitý lem.

Materiál splňuje nejvyšší požadavky náročné jezdkyně. Jemný na omak, příjemný na kůži, dostatečně elastický, podíl elastanu je 15%, takže pěkně padne na tělo. Na zadním díle je v oblasti ramen použitá jemná a velmi prodyšná síťovina. Materiál je rychleschnoucí i dostatečně vzdušný. 

n
Na zadním díle jsou tři kapsy pro uložení nezbytných věcí.
Jejich objem zvyšuje všitá síťovina v dolní části.
To zabrání nežádoucímu zatížení švů v jemné látce.
Detail, který je hodně užitečný.

Zakončení kapes zajišťuje úzká všitá pružinka.

Samozřejmostí je reflexní proužek na prostřední kapse a také protiskluzový silikonový proužek, který lemuje z rubu celý
spodek dresu.

Dres je v nabídce ve dvou barevných provedeních, tuto bordó doplňuje jemná růžová. Bohatá je i škála velikostí: od XS až XXL. Pokud jste na hranici dvou velikostí a nechcete mít dres jak se mezi cyklisty říká jako „druhou kůži“, klidně sáhněte po té větší velikosti.

Dres FORCE VISION

Pro ty, co mají rády barvy, zajímavé vzory, pro ty, které vnímají nějaký faldík navíc a vědí, že právě šikovný design to umí schovat. Nebo je ten důvod úplně jiný. Dres Vision nabízí stejný materiál i zpracování, jako Charm. Takže i v něm najde jezdkyně požadované pohodlí i komfort, i zde výrobce slibuje, že při zpocení se projeví rychleschnoucí vlastnost materiálu.

O tom, že jde opravdu o jemný polyester napovídá i upozornění od výrobce, že není vhodné kombinovat tento dres zároveň s používáním batůžku, aby nedošlo k odření v místě kontaktu s popruhy. Prostě vše do kapes. Dres je vedle modré barevné kombinace také v dalších dvou provedeních, černobílé a černožluté.

Cena dresu Charm i Vision je 1299,-Kč

Kraťasy FORCE VICTORY

Povedené cyklistické kraťasy, které splňují vše, co sportovní jezdkyně potřebují. Dokonce tu najdeme i něco navíc. Základem je střih, který je tady důkladný. Kraťasy jsou šestipanelové, respektive oblast pasu je samostatná a má jeden panel navíc. Ten slouží nejen pro tolik potřebné zvýšení zadního dílu, díky kterému se neodhaluje oblast zad, ale místo je šikovně využité a nabízí malou kapsu. Tam lze uschovat potřebné drobnosti, které máte vždy u sebe. Celý pas je dostatečně široký, což zabrání nepříjemnému škrcení v oblasti břicha.

Kombinace vícepanelového střihu s pružným, byť pevným materiálem nabízí kalhoty, které se tělu dobře přizpůsobí v cyklistické pozici. Pro zakončení nohavic tu padla volba na široký lem z pohodlné pružné lycry, jejíž spodní strana má neklouzavý povrch a udrží tak nohavičku na svém místě.

Speciální pozornost zaslouží dámská cyklistická vložka. Je dostatečně široká, aby respektovala rozestup sedacích kostí. V této oblasti má také největší polstrování. V anatomicky tvarované přední části je už menší a měkčí výplň. Vrchní vrstva je z jemného, na omak sametového materiálu, jehož celá plocha má prolisy pro lepší odvětrání. Cena za tyto propracované kalhoty je velmi sympatická: 749,- Kč

A ještě jeden postřeh na závěr, logo z kraťasů koresponduje s tím, které najdete na dresu Charm. Kdo řeší detailní sladění, skoro ho najde…

Bunda FORCE WIND PRO

Dlouhá vyjížďka a návrat v chladnější večer? Třeba, nebo taky na výlet do horských výšin a na sjezd dolů využijete bundu Wind Pro. Jak ale napovídá název, její kvality oceníte i ve větrném počasí. Jde o unisex produkt, takže její střih není výrazně projmutý, spodní lem je elastický. Nabídka je od velikosti od XS až po 3XL, což pokryje opravdu široké spektrum postav jak z hlediska výšky, tak i objemu postavy.

Bunda je z pevného polyesteru, který ochrání před větrem, ale po hladkém povrchu stečou i drobné kapky vody. Takže bunda Wind Pro může posloužit i jako ochrana při drobném mrholení nebo nečekaném dešti, kdy stihnete dojet někam pod střechu.

Do kapsy a do kapsy! Bunda Force Wind Pro má na zadním díle malou kapsu, která slouží k složení bundy do tak malého rozměru, že si ji můžete vzít kamkoliv. Snadno se vejde i do kapsy u dresu.

I když je hlavní úkol chránit před větrem, je potřeba, aby nabídla i nějakou prodyšnost. O to se postarají dvě trojúhelníkové vsadky ze síťoviny, která jsou v podpaží.

Pravidlo bezpečného „být viděn“ zajistí několik reflexních proužků, které jsou jak na předním díle, tak i vzadu u límce a na kapse.

Cena je 899,- Kč  

Moravská značka Force má pro své příznivce kompletní nabídku tak, aby je vybavila od hlavy až k patě, bez kompromisů a za rozumnou cenu. Vždy přinese něco zajímavého, což jste mohly vidět i v dnešním představení, kdy k dresu jako doplněk hrála prim i nová helma NEO. Na ni i designové brýle Force Ignite se podíváme společně zas příště…

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková