Představujeme přilbu Force NEO, hvězdu z World Tour

Česká značka, kterou nosí ti nejlepší jezdci v závodech World Tour – to je skvělá vizitka

Před časem jsme vám představily od značky FORCE dva atraktivní silniční komplety a pozorný čtenář jistě zaregistroval, že naše modelka byla vybavena dalšími doplňky této značky, na nohou parádní šněrovací tretry Comando Carbon,na hlavě silniční přilbu NEO. Protože se jedná o velmi zajímavý kousek, ať už z pohledu designu, upínacího systému nebo cenovky, připravily jsme si pro vás její foto představení.

Přilba Force NEO je novinkou letošní kolekce a pyšní se opravdu osobitým designem. Ten je jednoduchý, čistý, spojující aerodynamiku a zároveň tolik žádoucí odvětrání. Základem jsou rovné linie, které dávají helmě hlavně při čelním pohledu hodně zajímavý vzhled.

Přilba je vyrobena prověřenou InMold technologií, tedy vstřikováním pěny do plastové skořepiny, kdy tvoří jeden celek. Plastová skořepina, která dává přilbě barvu má lesklou úpravu, design oživuje matný černý pruh, ten je spojujícím prvkem pro všechny barevné varianty.

Force NEO nabízí vedle tolik důležité pevnosti i dostatečnou vzdušnost. O tu se postará celkem 24 ventilačních otvorů. Skořepina prošla mnoha testováními a tak splňuje i přísné požadavky na její aerodynamiku. Dobré proudění vzduchu kolem hlavy ovlivňují i různá zkosení jednotlivých otvorů.

Obvod hlavy se upravuje stahovacím kolečkem, které lze snadno ovládat jednou rukou.  Spodní část stahovacího systému, která se dotýká hlavy je vylepšená měkkou pěnovou podložkou. Velmi snadné je vyladit vertikálního nastavení v poměrně velkém rozsahu až 5 centimetrů, což ocení určitě i ženy, které mají dlouhé vlasy a stahují je do copu.

Klasické zapínání na přezku doznalo změny. Přilba NEO má zapínání na magnetickou přezku, což je uživatelsky velmi komfortní. Tento systém je zároveň pevný a bezpečný.

Praktickým prvkem je i vnitřní výstelka se síťkou, která slouží jako ochrana před hmyzem. Je vyjímatelná, lze ji vyprat a také po opotřebení dokoupit jako samostatný doplněk.

Potěšující je váha, která si nezadá s přilbami vyšší cenové kategorie: velikost S má 267 gramů. Samozřejmostí je pak to, že produkt má certifikaci CE, tedy splňuje požadavky směrnic Evropské unie.

Force NEO je silniční přilba a protože sladění s oblečením je pro většinu jezdkyň (i jezdců, samozřejmě) důležitým parametrem, výrobce ji nabízí v osmi barevných variantách!

Pokud hledáte atraktivní, neotřelý design, je pro vás důležitá kvalita, určitě je Force NEO přilba, o kterou stojí za to se zajímat. Za velmi sympatickou cenu 2499,- Kč vám splní vaše požadavky.

b
Informace o dostupných barevných variantách najdete na stránkách výrobce FORCE.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková