Eliška Kvasničková – pozor, talent na obzoru!

Úřadující mistryně republiky v časovce potvrdila výbornou formu. Před pár dny skončila osmá na evropském šampionátu a nyní přidala další úspěch v boji se světovou elitou….

Eliška Kvasničková se postarala o zatím nejlepší český výsledek na mistrovství světa v silniční cyklistice v Belgii, když v časovce juniorek obsadila velmi dobré 11. místo z celkem 55 startujících.

Jméno Elišky Kvasničkové ve starších výsledkových listinách jen tak nenajdete. Tahle mladá slečna se silniční cyklistice věnuje teprve jeden rok!

„Když jsem před třemi roky začínala, tak jsem nebyla v žádném jiném týmu a jezdila jsem závody sama za sebe a až před rokem jsem se přidala do SportRaces Cycling Teamu. Na kole jezdím čtyři roky, tři roky jsem ale dělala horská kola.  Tohle je moje první sezóna na silnici,“ popsala Eliška její cyklistické zkušenosti.

Na vítěznou Rusku Ivančenkovou ztratila česká závodnice,na trati dlouhé 19,3 km přes dvě minuty. Odskočené ale byly jen tři medailistky, za nimi to bylo hodně vyrovnané. Od osmého místa dělilo Kvasničkovou pouze šest vteřin, od TOP ten pouhá vteřina! Časovku prolétla s průměrem 42,21km/hod!

„Jsem spokojená. Bylo to fakt našlapané. Kdybych jela o pár vteřin rychleji, mohla jsem být třeba osmá, ale za mnou ty odstupy dalších závodnic taky moc velké nebyly,“ řekla po závodě Eliška, která bude v juniorské kategorii závodit i příští rok.

Pozitivně hodnotil výkon nadějné juniorky i reprezentační trenér Tomáš Konečný. „Časovka je i o zkušenostech, které jí ještě trochu chybí, ale za rok může reálně myslet na top 5.“

Výsledky časovka juniorek (19,3 km):

1. Ivančenková (Rus.) 25:05
2. Backstedtová (Brit.) +10
3. Niedermaierová (Něm.) +25
4. van der Meidenová (Niz.) + 1:25
5. Leechová (Brit.) + 1:26
…..
11.Kvasničková +2:21
45. J. Kopecky (obě ČR) +3:57.

Foto: CZS, Michal Frantík

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková