Kalhoty Kellys Maddie 2 (nejen) na podzim

Zajímavost na pultech pro ženy, co mají rády dobrý poměr mezi parametry „design a cena x výkon“

Návleky nebo kalhoty pod kolena? Tohle rozhodování přichází standardně s příchodem podzimu (a samozřejmě to platí i pro období jarních měsíců). Obě dvě varianty mají svá pro i proti, vše je otázkou vlastního vkusu. Svět profesionální cyklistiky nechme být, tam totiž využití návleků patří k běžnému rituálu pro celoroční ježdění.

Kalhoty pod kolena, v cyklistickém slangu „tříčtvrťáky“ mají u většiny žen velkou preferenci. Jsou pohodlné, slušivé a některé dámy cyklistky je rády vozí víc než krátké kalhoty. A my hned přidáme další bonus, právě pro nadcházející období – jsou skvělým doplňkem v kombinaci s volnými kalhotami, které nemají vložku. Jedna izolační vrstva navíc přes břicho se hodí.

Slovenský Kellys zareagoval na poptávku ženské cyklistické komunity a doplnil svou povedenou kolekci Maddie právě o kalhoty pod kolena.

Pro kalhoty Maddie 2 bylo výrobcem vybrané prodyšné polyamidové mikrovlákno, které je 100% recyklovatelné. Jistotou, že dobře padnou je jejich propracovaný vícepanelový střih, který už při první pohledu prozrazuje, že bylo pamatováno i na výrazně zvýšený zadní díl.

Díky tomu se kalhoty dobře přizpůsobí tělu i v ohnuté cyklistické pozici. Volnost pohybu při šlapání také zajistí šikmo střižený pruh, ubíhající z boku do přední části nohavice. Na levém stehně je umístěno výrazné logo značky Kellys.

Široký lem v pase přináší benefit v tom, že nedochází k nepříjemnému zaškrcení v oblasti břicha. Je ze dvou částí, ve dvou třetinách jde o hladký pruh, v zbylé třetině zadní části lemu je všitá pružinka, díky které se obvod kalhot přizpůsobí různému objemu.

Nohavice jsou zakončeny do širokého lemu, standardem pro kvalitní kalhoty je použití protiskluzové silikonové aplikací, díky které nedochází k shrnování. Reflexní prvky také nechybí, najdete je na lemu levé nohavice v podobě decentních puntíků.

O pohodlí každých cyklistických kalhot rozhoduje kvalita antibakteriální vložky. Kellys používá pro ženy speciální tvar a prolisy, s vyšším polstrováním na exponovaných místech. Dbá se i na vlastní povrch antibakteriální vložky, ten je z jemné tkaniny a drobné prohlubně na povrchu umožňují lepší cirkulaci vzduchu.

Kalhoty Maddie jsou v nabídce ve dvou barevných provedeních, základem jsou černé kalhoty, ty se od sebe liší barvou manžety: v letošní kolekci jsou petrolejová a bordo.

Potěší i nabídka velikostí, rozptyl je od S až po XXL. Doporučená cena pro ¾ kalhoty Kellys Maddie 2 je 1420,- Kč.

Pokud preferujete nákup kompletů, tak můžete pořídit barevně sladěný dres Maddie 2. V nabídce je dres s krátkým rukávem, z velmi jemného a prodyšného polyesteru. Dres udělá dobrou službu i v teplých letních dnech, protože je jeho materiál velmi příjemný na kůži.

Elegantní a velmi slušivý design využívá odstupňování barevného tónu, tmavší odstín je v horních partiích, směrem k trupu přechází ve světlejší. V kombinaci s černými cyklistickými kalhotami, jejichž spodní lem ladí s barvou dresu je to hodně povedené. 

Dobrou volbou pro to, aby dres Maddie dobře seděl je i volba střihu: má krátké raglánové rukávy. V oblasti podpaží výrobce použil jemnou síťovinu, čímž se zvyšuje prodyšnost.

Dres je vybaven jemným celorozepínacím zipem, důkladně schovaným. 

Na zadním díle najdeme tři kapsy. Spodní lem má z rubové strany protiskluzný silikonový proužek. Samozřejmostí jsou opět reflexní prvky, které se shodují s těmi, co najdete na tříčtvrtečních kalhotách. Čtyři puntíky zdobí levou stranu zadního dílu.

Dres Maddie je v nabídce ve třech elegantních designech a snese srovnání i s mnohem dražší konkurencí. I zde je nabídka velikostí v rozsahu S až XXL, cena je 1399,- Kč. 

Informace o dalších barevných variantách a dostpunosti najdete na stránkách výrobce.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková