Nemusíš mít nasazené růžové brýle, aby byl pohled na svět hezký. Zkus Force Ambient nebo Ignite

Tip na ochranu vašich očí….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moderní tvar, špičková technologie, variabilita, lehká váha a dobrá cena. A mohly bychom pokračovat, třeba prověřeno profesionály i v nejnáročnějších podmínkách.

Dnes vám představíme dva modely brýlí české značky Force, které snesou porovnání s ostrou konkurencí. Třeba právě pro vás to bude dobrý tip na obnovení cyklistické výbavy nebo na dárek pro někoho blízkého, koho chcete potěšit a i překvapit svým přehledem.

Cyklistické brýle patří společně s helmou mezi základní a nezbytné doplňky, které nás provázejí na každé vyjížďce a které jsou hodně spotřebním zbožím.  

Vybírat se dá podle mnoha kritérií a protože je na trhu opravdu obrovský sortiment, značky soupeří vzhledem, cenou i nabídnutými technologiemi. Některé profitují ze zaběhlosti na trhu a nebojí se nasadit cenovku hodně vysoko. Kdo nemá čas sledovat měnící se nabídku a rostoucí konkurenci, možná mu uniknou informace o nových a hodně zajímavých produktech.

Force AMBIENT a IGNITE

Brýle Force AMBIENT a IGNITE mají mnoho společného. Nejen to, že jsou od jednoho výrobce. V obou případech jde o uni sex model a hned musíme dodat, že brýle Ambient vozí závodní tým, v čele s úspěšnou bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tahle mladá slečna je subtilní postavy s drobným obličejem a její postřehy jsou tím nejlepším důkazem, že si tento model rozhodně zaslouží pozornost i ženského publika.

„Ambient mi vyhovují nejvíc ze všech modelů od Force, pěkně drží na nose, nemlží se a v podstatě je na sobě necítím, jsou skoro jako součástí mě samotné, jak jsou lehké. A k tomu všemu fotochromatická skla, která fungují skvěle!“

Force AMBIENT

Tvar skel obou modelů drží moderní trend, jsou poměrně veliká, mají ale pěkně zaoblený tvar, který kopíruje tvar obličeje. Ignite předčí protažením skel do boku o něco málo Ambienty, výška u středu, kde je nosník, je stejná. Výhodou velkých skel je, že pokryjí většinu zorného pole a současně chrání oči i před odspodu odlétajícími nečistotami.

Oba modely využívají speciální polykarbonátová skla, s úpravou proti zamlžení a poškrábání skel.

Force AMBIENT

Výrobce Force dává při volbě jak Ambient nebo Ignite uživateli na výběr: u obou modelů jsou k dispozici totiž brýle se standardními tmavými skly (ty vám představujeme), nebo dražší varianty s fotochromatickými skly. Ta obsahují molekuly schopné reagovat barevnou změnou při styku s UV zářením, tento materiál dokáže navíc stoprocentně filtrovat UVA, UVB i UVC záření.

U Ignite je viditelné odvětrání v horní části skel, vždy jeden podélný otvor na každém sklu. Ambient má průduchy podél horního kraje, blízko rámečku, jsou čtyři a více schované.

Oba modely mají obruby z materiálu Grilamid TR 90. Jde o velmi lehký, pružný a odolný polyamid, pro který je charakteristická nízká hmotnost ale zároveň i vysoká pružnost a pevnost, což vylepšuje komfortu při jejich nošení.

Konce ramínek jsou z vnitřní strany pogumované, což zlepšuje nošení, respektive usazení brýlí.

Force IGNITE

Další odlišnosti? Výhodou modelu Ambient je možnost měnit skla, vedle fotochromatického je v nabídce vysoce rozjasňující s propustností 46%. Předností modelu Ignite je nastavitelný nosník, který je ze silikonové směsi. Drobná odlišnost je i ve váze, přesný rozdíl je 5 gramů, Ignite jsou ty „těžší“, mají 34g, Ambient pouhých 29 gramů. 

Na závěr ještě cenovky: Ignite jsou za 899,- Kč, verze s fotochromatickými skly za necelých 1800,- Kč. Oblíbený model Ambient v představované verzi je za 1299,-, model s fotochromatickými skly je pak za 1999,- Kč.

Oba modely moderních brýlí jsou uloženy v ekologické recyklovatelné krabičce, součástí balení je sáček z mikrovlákna.

Informace o dostupnosti a dalších barevných variantách najdete na stránkách výrobce FORCE.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková