Specialized Tactic 4 – novinka do trailu

Významný a povedený upgrade přilby Tactic, která vás ohromí i cenou…

Před pár dny představil americký Specialized svou nejnovější generaci trailové helmy Tactic. Od té předchozí se liší na první pohled – dočkala se zásadně přepracovaného designu. Její upgrade s sebou ale nese i zvýšení bezpečnosti. Vedle změny tvaru i zvýšením hustoty EPS pěny. Její tři velikosti, v kterých bude dostupná by měly sedět většímu okruhu jezdců. A nutno zmínit, že její cenovka se drží na velmi sympatické hladině 3 tisíc korun.

Na první pohled jde o robustní helmu s hlubokou skořepinou, výrazný je také velký kšilt, který je integrován napevno. Nicméně výrobce anoncuje, že je jeho poloha nastavená tak, že se pod něj vejdou jak klasické brýle, tak i větší MX modely.

Redesign přinesl předělání ventilačních otvorů, nově tu jsou na přední straně helmy, těsně nad čelem, které mají přispět k lepšímu odvětrání celé hlavy.

Potěší i možnost zasunout brýle například při delším výjezdu, ty se vejdou do dvou vnějších otvorů, když jsou ale vyklopeny vzhůru nohama.

Zátylek zas chrání protažení helmy v její zadní části. Tactic je vybaven bezpečnostní technologií MIPS Evolve.

Systém upínání je semiintegrovaný, stahovací kolečko je umístěné ve skeletu helmy, ale dostatečně velké a dobře dostupné i pro manipulaci jednou rukou. 

Přilba je také certifikována pro vyšší bezpečnostní standard pro elektrokola.

Specialized Tactic v kostce:

• 17 větracích otvorů

• Vložka MIPS C-solution

• Hmotnost (velikost M): 380g

• Velikosti: S, M, L

• Barvy: Black, White, Dove Grey, Oak Green, Doppio, Cast Blue

Podrobné informace o jednotlivých modelech a barevných provedeních najdete na webu výrobce www.specialized.com.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková