CamelBak Rogue, povedený univerzál

Kdo šetří, má na tři…možná i vícero aktivit, do kterých se může s tímhle drobkem od CamelBaku pustit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Camelbak Rogue je univerzální batoh ve velikosti, která pobere základní věci na krátkou vyjížďku. Díky svému zpracování, zvolenému materiálu i váze je velmi oblíbený mezi závodními a výkonnostními cyklisty. Jeho využitelnost ale přesahuje hranice cyklistiky, kdo jede v minimalistickém stylu a nechce být zahlcen předměty, lehký batůžek Rouge poslouží třeba i při zimním výletu na běžkách. 

A jak jsme vyzkoušely, neztratí se ani při pěší túře či volném běhání. Samozřejmě, nemá našlápnuto konkurovat běžeckým trailovým batohům se specifickými vlastnostmi, v tomto segmentu má CamelBak svou samostatnou nabídku.

Batoh je velmi subtilní, jeho váha je pouhých 215 gramů. Přesto tu není na úkor váhy ošizena jeho funkčnost. Camelbak Rogue využívá technologii Body Mapping, díky tomu se zcela přizpůsobí ohnutým zádům v cyklistické pozici, jeho horní hrana nejde do kontaktu s helmou.

Má jednu hlavní kapsu, kam se schová vodní rezervoár a jednu širokou, na přední straně, s pružnými boky. Ta není na zip, ale pojme sbalenou bundu, rukavice, náhradní tričko. Na spodním okraji je reflexní pásek, který slouží zároveň i k připnutí helmy.

Jeho délka nezasahuje do zadních kapes u dresu či bundy, takže jsou snadno přístupné.

Batoh Camelbak Rogue má celkový objem 7 litrů, přičemž 2l patří vodnímu rezervoáru, kterému je vyhrazena velká samostatná kapsa. Ta je snadno přístupná díky širokému vstupu shora. Při variantě, že vodu povezete v bidonu na kole, kapsu lze využít na uschování dalších nezbytností, které si s sebou vozíte.

V této hlavní kapse na hydrovak je ještě ukrytá jedna menší, na zip, do které je praktické schovat věci, co nepotřebujete mít po ruce. 

Zádový panel je důkladně propracován s cílem zajistit potřebné odvětrání, což má na starost technologie Air Support ™. Batoh má polstrovaná záda, tato oblast je pokrytá vícevrstvou prodyšnou síťovinou. Odlehčené a prodyšné jsou i ramenní popruhy. Vyvýšená je i část v oblasti beder, kde se batoh o záda opírá. Středem zadního dílu pak cirkuluje vzduch.  

 

Nastavitelný hrudní popruh udržuje batoh v bezpečí a na místě. Výšku umístění popruhů lze upravit podle vlastní potřeby. Nechybí ani standardní úchytka na hadičku od hydrovaku.

Batoh Rogue nemá bederní pás, což je limitem pro drsnější řádění v terénu. Pro tento typ ježdění nabízí CamelBak robustnější modely, mezi ty speciální patří např. MULE 14 s integrovaným páteřákem. (představily jsme zde)

Na vnější straně batohu je boční kapsa na zip, kam lze schovat další drobnosti, tyčinky, doklady, peníze. Nechybí ani poutko s karabinkou k bezpečnému uložení klíčů. 

Batoh Rogue může být i parťákem na lehký klus nebo výlet do lesa. Nechybí reflexní prvky, do jeho otevřené přední kapsy snadno schováte lehkou bundu do deště, nebo třeba vodítko na psa. Vše okamžitě dosažitelné. 

Subtilní, pohodlný batoh CamelBak Rogue váží pouhých 215 gramů. Výrobce nabízí více barevných variant: dámské i unisex. Bližší info o dostupnosti najdete na stránkách českého zastoupení značky Progresscycle.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková