ELECTRA pod křídly Treku chce získat vaše srdce

Nově má ve svém portfoliu americký Trek také značku Electra. Objevte příběh jejího zrození i nejoblíbenější model….

Příběh kalifornské značky Electra má možná trochu překvapivě kořeny v Evropě. U jejího zrodu stál Benn Bänziger, Švýcar, který vyrostl na švýcarském velvyslanectví v Západním Berlíně. Benn se hodně se zajímal o Kalifornii a akční sporty a už jako teenager začal navrhovat a vyrábět snowboardy. Když dokončil v Německu studium grafického designu, přestěhoval se tam, kam ho táhlo srdce – do slunné Kalifornie.

Vzniku Electry ještě předcházela Bennova práce v jeho vlastním studiu Projekt Design, které si v r. 1990 založil a kdy dělal mimo jiné i pro společnosti K2 a Adidas. Bänziger stále uvažoval o výrobě snowboardů nebo skateboardů, ale cítil, že tyto trhy jsou přeplněné konkurenty a pro začínajícího výrobce to vypadalo jako špatná volba.  

Tak obrátil svou pozornost na kola. Tady rychle zjistil, že to, co je na trhu, je určeno pro sport, ale jen velmi málo z toho se používá pro přepravu nebo pro zábavu. Tak se začala rodit myšlenka nabídnout jiná kola, která naplní jeho vizi: nechci být cyklistou, ale chci mít kolo jako součást mého života.

Pak se Benn potkal s dalším krajanem Jeanem Erforthem a v r. 1993 se v kalifornské Leucadii začal psát příběh značky Electra.  Oba borci vzkřísili Classic Cruiser, model, který se stal synonymem zábavy, Americe se vrátila jedna z jejích oblíbených kratochvílí.

Ať už dojíždíte, vyřizujete pochůzky nebo míříte na pláž, myslíme si, že byste při tom měli vypadat dobře a cítit se dobře. Tak vyrábíme kola, která vypadají a působí úžasně.

 

Electra – originální a svá

Kalifornská značka postupně rozšiřovala své portfolio o různé modely, s ryze dámským nástupem, městská pánská, dětská a samozřejmě nemůže chybět i pestrá nabídka elektrické Electry. Tady hraje prim model Townie Go!, který se na trhu poprvé představil v roce 2013.

Ať už si vyberete jakýkoliv model a tedy i originální tvar rámu, vždy je zde cíleno na pohodlí. Široká sedla, pohodlná geometrie, uvolněné paže. To je technologie Flat Foot- poskytuje efektivní, uvolněnou jízdní pozici, která vám umožní sedět vzpřímeně a neohýbat se přes řídítka jako na tradičních kolech.

Flat Foot – je synonymum i pro pohodlné zastavení a stání, geometrie rámu dává možnost položit chodidla celou plochou na zem, abyste měli vždy pevnou nohu s absolutním pohodlím a kontrolou.

A tady jsou čtyři nepřehlédnutelné modely, reprezentující značku Electra.

Townie 7D EQ

Zábavné kvalitní kolo, které je pohodlné a stylové. Otočné řazení Shimano Revo přechází přes 7 převodových stupňů, lineární brzdy mají na starost bezpečné zpomalení a 26″ pneumatiky Bontrager se plynule odvalují pro pohodlnou jízdu. Barevně sladěné blatníky vás udrží v čistotě za všech povětrnostních podmínek, zatímco přední a zadní světla jsou zárukou, že budete viděn.

Cruiser Go!

Electra Cruiser Go!,  s integrovanou baterií je kolo na pohled jednoduché, zábavné a snadno se s ním jezdí. Cruiser Go! je jednorychlostní elektrokolo nabízející výkon pomocí motoru Hyena v zadním náboji se třemi režimy podpory. Má balónové pláště 26×2,35″. 

Townie Go! 5i EQ

Toto kolo je určeno pro zákazníky, kteří upřednostňují extra výkon. Townie Go! 5i EQ je poháněno systémem Bosch Active Line Plus a poskytuje stabilní rychlost s podporou – i při šlapání do kopce. Toto elektrokolo má barevně sladěné blatníky, přední a zadní světla LED a zadní nosič MIK.

Ace of Spades Go! 5i

Pokud hledáte elektrokolo opravdu stylové, je to tahle možnost. Ace of Spades Go! je dokonalou kombinací stylu a síly. Je poháněn systémem Bosch Performance Line s 250W středovým motorem spárovaným s displejem Bosch Purion. Náboj Shimano Nexus Inter 5-E usnadňuje přepínání převodů i ve strmých stoupáních, hydraulické kotoučové brzdy umožňují rychlé a bezpečné zastavení.

Electra team: „Vyrábíme kola, která rozesmějí lidi. Vyrábíme kola, která jedou rychle, a kola, která jezdí pomalu. Vyrábíme kola na elektřinu a  vyrábíme kola, která jezdí na staré dobré síle nohou.“

A my se už těšíme na první testování, které nás zanedlouho čeká. Uvidíme, zda se naplní výše napsané.

Podrobné informace k jednotlivým modelům najdete na lokalizovaných stránkách společnosti trekbikes.com.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková