„Brambora nemrzí, jsem naprosto spokojená,“ říká čtvrtá juniorka z MS Eliška Kvasničková

Paráda v podání české juniorské reprezentantky Elišky Kvasničkové!

O pouhých 32 tisícin vteřiny unikla medaile na světovém silničním šampionátu v časovce v australském Wollongongu Elišce Kvasničkové. Mladá česká reprezentantka skončila mezi juniorkami na trati dlouhé 14,1 km na čtvrtém místě.

Naprosto suverénně vybojovala zlato všestranná britská závodnice Zoe Backsted, která vyhrála před Němkou Justynou Czaplaovou o 1:35, třetí místo patří Febe Jooris z Belgie, která měla ztrátu 1:48. Naše Eliška Kvasničková za ní zaostala o pověstný vlásek.

Přesto sedmnáctiletá závodnice nijak nesmutní a svůj závod zhodnotila na svých sociálních sítích hodně pozitivně.

„Na tenhle den jsme se s trenérem připravovali už od prosince minulého orku, kdy mi začala zimní příprava. Všechno směřovalo k MČR, pak ME a na konec i na tento den D: Příprava to byla dlouhá, neobešla se i bez nějakého výpadku, jako byl třeba zánět šlachy nebo sražení autem, ale i přesto jsem to za pomoci mé rodiny, trenéra i přátel a Hnízdilů v servisu zvládla! Přes 12 tisíc kilometrů v nohách a 455 hodin tréninku,“ přiblížila mladá juniorka, co předcházelo vynikajícímu výkonu na MS..

Takhle se dře na výkon světových kvalit!

„Na závod jsem šla s lehkou nervozitou, protože jsem se na včerejším tréninku nemohla dostat do tepů tak, jak bych chtěla a tak jsem měla obavy, jestli forma skutečně přišla. No a ona přišla.

Na startu na rampě jsme měla výraz plný koncentrace, který se ale proměnil ve výraz zabijáka. Uzavřela jsem se po startu do svojí bubliny a myslela jsem jen a nato, kam jedu, jak dýchám a šlapu a co mi repre trenér říká do vysílačky.

Byl to těžký závod, po které jsme vyčerpáním padla na silnici a pak jsem si šla na chvilku sednou do křesla vedoucí závodnice, než se kolem prohnaly hlavní favoritky, A tak si vezu z časovky australskou bramboru. To mě ovšem vůbec netrápí a s výsledkem jsme naprosto spokojená, protože kdo může říct, že jen čtvrtý na světě!“

Elišku Kvasničkovou čeká ještě závod s hromadným startem, který se jede v sobotu, 24.září a oporou jí může být druhá česká reprezentantka Julia Kopecky.

Na domácím šampionátu si Eliška Kvasničková po titulu z časovky odvezla stříbro z hromadného závodu
Tři nejlepší juniorky (zleva) Czaplaova, Backsted a Jooris

 

Výsledky časovka juniorky:

1.Zoe Backsted (Brit.) 18:26
2. Justyna Czaplaova (Něm.)+1:35,
3. Febe Jooris (Belg.) +1:48
4. Eliška Kvasničková (ČR) +1:49
5. Anna van der Meiden (Niz.)
5. Ebrasová (Est.) obě +1:50.

Zdroj: TZ, foto TZ, Fb Elišky Kvasničkové

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková