Kellys živě. Novinky pro sezónu 2023

Nová žiletka, karbonový gravel a taky dokonalá sada dámských doplňků

Krásné prostředí zámku Chateau St. Havel se stalo místem prezentace kolekce slovenské značky Kellys pro nadcházející sezónu. A i když nešlo o záplavu novinek v každé kategorii, ulovily jsme pro vás nejednu zajímavost.

Doplňky, nejen dámské

Začneme trochu netradičně – doplňky. Ty nám udělaly velkou radost, protože jak v oblečení, tak i dalších produktech, jakými jsou brašny a batohy se objevily designové kousky, které z našeho pohledu sklidí 100% úspěch.

Není to tak dávno, kdy Kellys nesměle přidával do nabídky dámské dresy, které byly sladěny k několika modelům kol. Teď je nabídka posunutá o několik levelů výš, ať už jde o zpracování, tak i o výběr. Opravdu je na co se těšit!

Aero silnička a karbonový gravel

Mezi příznivci úzkých galusek (a plášťů) budila pozornost upgradovaná silnička URC. Jde o novou generaci karbonového rámu, na kotoučových brzdách, s areo designem, tedy kompletně vnitřním vedením kabeláže, areo profilací trubek a oválnou sedlovkou. V nabídce je i model UCR 50, který se liší výbavou.

 

Další novinkou je pak karbonový gravel Soot 80. Tenhle top model má vnitřní vedení kabeláže, robustní rám, propustnost dovolí obout i širší pláště než ty,co výrobce nasadil  sériově ( 700x40c). A toho, kdo preferuje jemnější odstupňování rychlostí ještě informace, že tenhle karbonový Soot má ve výbavě dvojpřevodník. 

Některé hliníkové modely Soot dostaly nové barvy, v nabídce zůstane i ten nejvyšší Soot 90, s karbonovou vidlicí a převodem 1×11.

Zajímavostí je i naopak nejnižší model z hliníkové gravel kolekce,označený jako SOOT 20, s převody 2×8 a který je vybaven rovnými řídítky, což může být dobrou volbou pro začínající cyklistky, které mají obavy z klasických zahnutých beranů. Jaký ale bude jeho osud se teprve uvidí podle zájmu obchodníků, následně i zákazníků.

Hardtaily bez motoru

Své pevné místo v nabídce slovenského Kellyse jsou klasické hardtaily. V případě dámského okénka to je stálice jménem Vanity,

Pokračují i sportovně střižené dámské modely Mystery, opět v nových barvách a v decentním designu.

Tento hliníkový hardtail vychází z pánského karbonového modelu Hacker. Bike, stvořen pro rychlost, lehký, elegantní, s designovými detaily – na rámu například najdete vyražené logo Kellys

Nejvyšší model nese číslovku 70, má vidlici RockShock Recon se 100mm zdvihem, osazení řady Shimano XT.

Obletovaný THEOS F90 a ti druzí

Jednoznačně největší pozornost si vysloužil celoodpružený ebike Theos, s kombinací zdvihů 180/170 mm. Pravda, tenhle model už měl předpremiéru před dvěma lety, kdy byl představen 3D model. Jenže pak přišel covid…ale to už nechme stranou.

Nyní Kellys předstastavil vzorky obou dvou modelů F90 a F70. Unikátní jsou jejich rámy, které tvoří termoplastický polymer, vyztužený ocelovými mikrovlákny. Ty jsou v částech, kde je rám nejvíc namáhaný. Měl by bát dvakrát více odolnější, než standardní hliníkový nebo karbonový bike. Na výrobě rámu spolupracuje Kellys s belgickou firmou Rein4ced.

Vyšší model bylo obtížné v klidu vyfotit, jeho odrpužení v zlaté úpravě Kashima i  dvanáctirychlostní XT v elektrické verzi  Di2 umocnily celkový dojem na maximum.

A ještě k elektropohonu: oba modely mají motor Shimano EP8 a baterii s kapacitou 725 Wh.

Theos bude i v hliníkové verzi a i když bylo něco k vidění, ale podrobnější informace jsou v tuto chvíli pod embargem.

 

eMTB, kde Panasonic vládne

Nemalá část prezentace patřila ebikům, kde prim hrají Tygon a nám dobře známý dámský Tayen. Tedy hardtaily s klasickým rámem. Tady lze shrnout charakteristiku dost stručně: žádné divoké designy, motor Panasonic GX Ultimate a baterie o kapacitě 725 Wh u všech modelů.

Barevné varianty horských ebiků, ale i kol se sníženým nástupem svýmm designem drží současné trendy a je z čeho vybírat.

Novinky z kolekce 2023 najdete postupně na stránkách slovenského výrobce www.kellysbike.com 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková