5 důvodů, proč nám dají hrušky porci zdraví
1) Dávka vitamínů
V hruškách najdeme velký podíl vitaminu C, který je nezbytný pro náš imunitní systém, nezanedbatelný je i výskyt vitaminu skupiny B, kterého je nejvíc pod slupkou, proto pokud možno hrušky nelupeme. Také jsou bohaté na minerální látky, zejména obsahují velký podíl draslíku. I proto se doporučuje pití hruškové šťávy při poruchách srdeční činnosti.
2) Mají spoustu vlákniny a vody
Hrušky dodají hodně vlákniny, mají i hodně vody a jsou tedy skvělým pomocníkem při trávicích potížích, např. při zácpě.
3) Podporují očistu těla
Mají alkalizující účinky, a proto jsou vhodné pro očistu těla. Jejich dužina obsahuje sodík, draslík, měď, zinek, vápník či fosfor a neutralizují a z těla poté vylučují těžké kovy a jedovaté látky, jako je olovo, rtuť nebo kadmium.
4) Pro sportovce i diabetiky
Hrušky se hodí do jídelníčku nejen diabetiků, ale i hubnoucích a sportovců, protože mají nízký glykemický index. jsou výborným ovocem pro ty, kdo milují sladké, ale nechtějí přibírat na váze.
5) Léčí šťáva i listy
Dobrým lékem je i šťáva. Hrušková šťáva zpevňuje stěny cév, působí močopudně a žlučopudně a příznivě ovlivňuje žaludeční potíže. Z hrušky se však dají popíjet i odvary z listů, které jsou například vynikajícím lidovým lékem proti revmatismu.