V posledních letech se čím dál častěji objevuje na podzimním talíři, v našich obchodech je dostupnou záležitostí, kde tuto skvělou potravinu seženeme za příznivou cenu.
Řeč je o dýni, která se dá použít nejen jako dekorace. Velké oblibě se těší dýně hokaido a to kvůli její lahodné chuti a také velikosti, protože ji v pohodě uneseme domů a zpracujeme najednou.
Dýně nepřináší jen blaho pro naše chuťové pohárky, ale je přínosná i pro zdraví díky vitamínům, minerálům a vláknině!
Na slano, na sladko – každému dle chuti!
V předchozích článcích jsme pro vás připravily již několik skvělých receptů z dýně hokaido. Byl to například pudink, polévka, rizoto či dip. Z dýně lze připravit i výbornou přílohu k masům v podobě hranolek nebo pyré. Dýni lze dokonce i přistrouhat do moučníku a proto si dnes představíme recept na zdravou dýňovou bábovku, která se báječně snoubí s vlašskými ořechy a medem.
A sladkou chuť doženeme dalším zajímavým sladidlem – a to čekankovým sirupem, o kterém se ještě dozvíte pár zajímavostí!