Užívejte na trailech i v horách s novým LIV Embolden E+

Pokud jsi doteď váhala, zda si pořídit trailový e-bike a překážkou byla cena, tak LIV ti hodně usnadní rozhodování. Přichází nový Embolden E+

Jízda po stezkách a trailech s jistotou, kontrolou a plnou zábavou je splněným snem mnoha bikerů.  Ať už jste ostřílený profík nebo právě s trailovým ježděním začínáte, nový e-bike Liv Embolden E+ má vše, co potřebujete, abyste svá dobrodružství na trailech posunuli na zcela novou úroveň. S výkonným motorem, luxusním odpružením a intuitivním ovládáním je toto kolo navrženo tak, abyste si svou jízdu užívali opravdu každou minutu.

V těchto dnech Liv a Giant odhalili nové modely elektrických horských kol – dámské řady Liv Embolden E+ a unisex Giant Stance E+. Nové modely mají 140 mm přední a 125 mm zadní odpružení a jsou vybaveny výkonnějšími motory SyncDrive 2.

LIV Embolden E+

Embolden E+ přichází ve dvou nových konfiguracích: 1 Pro a Embolden E+. Obě jsou postaveny na stejných hliníkových rámech, které vychází z předchozí generace modelů (představovaly jsme zde:: Liv Embolden 2022: lehčí, na 29“ kolech a s teleskopickou sedlovkou), ale byly podrobeny modernizaci dle posledních konstrukčních trendů pro trialová kola. 

Sportovního ducha podtrhuje i geometrie, včetně kratší zadní stavby a úhlu hlavové trubky, který je nyní 66,0°. Kola jsou vybavena odpruženými vidlicemi se zdvihem 140 mm, nabízejí tedy o 10 mm větší zdvih, než tomu bylo u předchozí generace. Tím se Embolden přibližuje nejluxusnějšímu e-mtb modelu značky LIV, Intrigue E+, který má zdvih 150 mm.

Co se týče zadního tlumení, oba modely Embolden E+ využívají odpružení Flexpoint s jedním otočným čepem, a opět tu je upgrade oproti loňským modelům, kdy se přidalo o 5 mm zdvihu více tedy na 125mm. LIV slibuje výborné sladění pružení, které dokáže bezvadně utlumit nárazy i na těch nejhrbolatějších stezkách.

Další zajímavost se týká bowdenů a jejich vnitřního vedení, jsou svedeny pod představcem do hlavové trubky, takže nebudu při jízdě nijak nepřekážet. To se zároveň propisuje i do celkově čistého vzhledu Emboldenu E+.

Pohon

Srdcem e-biků Embolden je motor SyncDrive druhé generace, ve dvou specifikacích, Pro 2 a Sport 2. Motor byl vyvinut ve spolupráci se značkou Yamaha a je nejlehčím motorem pro elektrokolo Liv. Poskytuje točivý moment 75 Nm, u verze PRO dokonce 85, což zajistí plynulou akceleraci i při nízkých rychlostech a ve velkém rozsahu kadence šlapání na technických trailech.

Díky technologii Smart Assist vytěžíte z každého šlápnutí do pedálu maximum. Motor je také zvukově vyladěn pro plynulý a tichý chod, takže si jízdu užijete, aniž byste byli rušeni nežádoucím hlukem.

Baterie

Pro vyšší model Embodlen E+ Pro 1 výrobce nasadil baterii EnergyPak Smart 800Wh, která poskytuje za ideálních podmínek maximální dojezd 250 km, průměrný dojezd se pak v závislosti na jízdním stylu a dalších parametrech pohybuje v rozpětí 80 – 180 km.

Embolden E+ 2 má baterii EnergyPak Smart 625, která nabízí průměrný dojezd 50 až 100 km s maximální vzdáleností 180 km.  A to je ještě v nabídce externí Energypack s kapacitou 250Wh, který dokáže prodloužit dojezd o další kilometry.

Nové integrované baterie umožňují rychlé a snadné nabíjení, takže můžete trávit více času jízdou a méně času trápením se s kabely a zástrčkami.

Ovládání RideControl Dash

Řídící jednotka RideControl Dash je dalším důležitým prvkem tohoto kola. Je tu plnobarevný display, integrovaná tlačítka mají vylepšené ergonomické ovládání, takže můžete snadno přepínat mezi režimy a upravovat nastavení i za jízdy. To vám umožní vyladit jízdu tak, aby vyhovovala vašim preferencím a podmínkám trailu.

Přehled modelů

Embolden E+ Pro a 2 se dodávají ve čtyřech velikostech: XS, S, M a L a všechny jsou osazeny 29“ koly, pouze nejmenší XS je postavená na 27,5“.

Vlajkovou lodí je model Embolden E+ Pro 1, který používá 12rychlostní pohon Shimano Deore a brzdy Tektro. Na modelu Pro 1 najdete vidlici RockShox 35 Silver a samozřejmě je tu i baterie s největší kapacitou EnergyPak Smart 800Wh. Cenovka je 127 999 Kč.

Dostupnější verze Embolden E+ skýtá hned 4 varianty, které se od sebe liší především osazením a kapacitou použité baterie.

Model E+ 1 je osazen 10rychlostním Deore, ale vidlice i brzdy jsou totožné, jako u modelu Pro. Kapacita baterie je 650Wh. Cena je stanovena na sympatických 115 999 Kč. V nabídce jsou pak ještě dostupnější verze E+ 2 s 500Wh baterií a E+ 2 650, kdy už název napovídá, že shodná specifikace má jeden rozdíl a tím je kapacita baterie. Ceny jsou 99 999 Kč a 104 999 Kč. 

Zajímavým kouskem v nabídce je model Embolden E+ EX, který je přímo z výroby vybaven nosičem, blatníky, světly i stojánkem. Připraven na expedice.

 

Kompletní informace o všech modelech Embolden E+ najdete na stránkách českého zastoupení LIV Cycling.com.

Zdroj, foto: LIV cycling

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková