Santini Nebula, kráska (nejen) do Alp

Viděly jsme, doporučujeme…

Dnes vám představujeme jeden velmi líbivý, ale především funkční a praktický doplněk pro vaše cyklistické vyjížďky, ať už budou v české kotlině, u sousedů v Alpách nebo ještě o kus dál, třeba když budete zdolávat vysoko položené průsmyky v italských Dolomitech.

A co by nemělo uniknout vaší pozornosti? Jde o krásnou větrovku italské značky Santini. Model Nebula v dámském provedení a v minimalistickém provedení je sbalitelná větrovka, kterou lze složit do vlastní kapsy.

 

Materiál Tovel Bio Zerowind® – největší hebkost

Bunda je vyrobena z dvouvrstvé membránové tkaniny Tovel Bio Zerowind®, tenhle název není v běžném slovníku, tak přiblížíme, co si pod tím představit. Svrchní vrstva ochrání před mžením nebo jemným deštíkem. Nicméně – neplést s pláštěnkou. Pokud se ale dostanete na větrné pláně, tady bud ochrana 100%.

Co je za nás nesmírně důležité, jak je tenhle materiál heboučký, jeden dotek a máte závislost. Absolutně příjemný, měkoučký materiál. Zároveň i oceníte jeho vícesměrnou pružnost, což poznáte při každé pozici na kole. Díky tomu může být bunda dostatečně přiléhavá na tělo, což zaručí, že při jízdě z kopce nenaberete porci vzduchu a nestane se z vás nafouknutý balón.

Bunda Nebula má klasický střih, tedy standardně vsazené rukávy, na bocích pruhy pro větší flexibilitu v oblasti podpaží, zadní díl je prodloužený, aby chránil záda i v cyklistické pozici.

Nechybí tři kapsy, přičemž prostřední je největší a je to právě ta, do které se celá bunda pohodlně sbalí. Vedle praktičnosti je dobré zmínit i ekologický dopad, protože kapsa slouží jako obal produktu a tím se snižuje potřeba plastového sáčku.

Rukávy i spodek bundy jsou elastickým stehem zakončeny do velmi pružného lemu, nehrozí tedy žádné potrhání nití a následné nepříjemné párání.

Nechybí ani tolik důležité reflexní proužky, těmi jsou lemovány kapsy a navíc je najdete po stranách, šikovně všité do postranního švu. Nesmíme zapomenout ani na designový detail a tím je logo značky, pryžové SMS (z italského překladu Santini továrna na výrobu sportovního oblečení) najdete na kapse.  

Větruodolná bunda Nebula je v nabídce ve dvou barvách. Výrazná a hodně slušivá oranžová, která je za nás top, a to i kvůli viditelnosti. Druhá možnost je černá klasika. Dobrou zprávou je, že ve stejném provedení i shodnými vlastnostmi si můžete pořídit vestu.

Za tuhle krásnou posilu do vašeho cyklo šatníku si sice připlatíte, cenovka je lehce přes 3 tisíce, ale věřte, že se vám dostane produkt, který naplní vaše očekávání. A 100% vám bude slušet.

Podrobné info o dostupnosti jednotlivých velikostí i barevných variant najdete na stránkách českého zastoupení Schindler nebo prodejen Mojekolo.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková