Zuzana Neckářová získala dvě pohárová vítězství

Velikonoční lenošení ? Neplatí pro české závodnice. O víkendu začal Česká pohár žen v silniční cyklistice.

V loňském roce byla Neckářová oporou české reprezentace

I české ženy zahájily domácí pohárovou sezónu. Po včerejším „zahřívacím“ kritériu na legendární plzeňské Lopatárně, na ně dnes čekal v Příbrami hromadný závod. Po včerejším prvenství se i dnes prosadila  Zuzana Neckářová z týmu LAWI-Author. Stříbro brala Pavla Havlíková / YOUNG TELENET FIDEA CYCLING , na třetím místě dojela Pavlína Šulcová /Ghost Mitas. Nejlepší juniorka v cíli byla Nikola Nosková, týmová kolegyně Havlíkové.

Závod na 64 km nebyl profilově příliš náročný, ale místy vedl rozbitými nebo úzkými uličkami a kde bylo potřeba hlídat pohyb ve skupině i soupeřky. Dámy totiž jezdí společně s kadety. Trochu smolné bylo načasování startu mužů, kteří se v závěrečném okruhu ženského závodu vmísili do závodního pole. V jeden okamžik pak došlo ke kolizi, a následném pádu, který postihl Šulcovou, Noskovou i pozdější vítězku Neckářovou, pro které se poté staly poslední kilometry stíhacím závodem.
Jelo se mi dobře, celou dobu jsem jela v pohodě ve skupině s kadety, v druhé půlce jsem se snažila holkám odjet, ale neúspěšně.  Na začátek sezóny jsem spokojená a doufám, že se budu posouvat ještě dál“, uvedla Neckářová k svému letos prvnímu závodnímu víkendu.

Potlučená , ale přesto optimisticky naladěná přijela do cíle bikerka Pavla Šulcová. „Trošku mě bolí koleno a jsem lehce potlučená, ale jinak snad dobré. Škoda toho pádu, do spurtu jsem si věřila. Ale hlavně , že jsem se nezranila víc, už se těším na bikovou sezónu. A pokud program dovolí, ráda si na silniční závody zase odskočím, včetně MR“ přislíbila všestranná cyklistka Šulcová, která minulý víkend zvítězila na HERVIS Race For Bikes.

V loňském roce byla Neckářová oporou české reprezentace
V loňském roce byla Neckářová oporou české reprezentace

 

Pavlína Šulcová byla před startem v dobrém naladění
Pavlína Šulcová byla před startem v dobrém naladění
Vítězka- Zuzka Neckářová (vpravo) na vyhlášení s Pavlou Havlíkovou
NECKÁŘOVÁ Zuzana LAWI Author Team 1:47:20 0:00:00
HAVLÍKOVÁ Pavla YOUNG TELENET FIDEA CYCLING 1:47:38 0:00:18
ŠULCOVÁ Pavlína GHOST MITAS racing team 1:48:45 0:01:25

 

Autor: KajaP

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková