Tam, kde zahřeje slunce, kopce, přátelství aneb DNK Mallorca 2024

Je šedivé ráno, teploměr se líně zvedá od bodu mrazu. Pranostika „březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem“ platí tentokrát jen z půlky, protože nás v posledních týdnech rozmazlily letní teploty. Teď je potřeba se zahřát nějak jinak a překlenout těch pár dní, než se vrátí příjemné jaro. Otvírám složku s fotkami z letošního cyklo kempu na Mallorce a nechávám se unášet ve vzpomínkách zpátky, na sluncem, mořem a pomerančovníky provoněný ostrov, kde jsme se skupinou DNK prožili 10 parádních dní.

Skupina

Před devíti lety vznikl online magazín Dámynakole.cz, po dvou letech se na Fb objevila skupina pro společné tréninky, vyjížďky – pravda, primárně pro holky z Prahy a okolí. Ale byly i víkendové akce, na těch jsme poznávaly nové parťačky, se stejným naladěním z různých koutů Čech a Moravy. A tohle se daří držet (a mě osobně to velmi těší) i na naší tradiční akci – DNK Mallorca. Parta s matadorkami, násobnými účastnicemi kempu, oživená novými posilami. Sdílení, vzájemná motivace, inspirace. Pro zvědavé – věkový rozptyl 25 až 60. Ani ta nejmladší, ani ta nejstarší se nenudila, naopak plnila se přání, zlepšovala se kondice.

Nejkrásnější místa

Není to snadné, ale podařilo se propojit tuhle věkem i ambicemi pestrou skupinu. A to nejen u společných snídaní, večeří a odpočinkových chvil v chill out baru. Nezbytné rozdělení kvůli rychlosti a bezpečnosti, přesto společný cíl. Tak jsme si odškrtli v „To Do“ listu zdolání ikonické Sa Calobry, nejdelšího stoupání ze Solleru k jezerům, pod dominantu pohoří Tramuntana Puig Major, užili si společné focení na nejsevernějším místě ostrova na Cup Formentor. Bylo toho mnohem víc, něco pod blankytnou oblohou, něco zkropeno deštěm, 10 lidí, 10 chutí, nás bylo 24 a své si splnily jak sporťačky, co přijely za tréninkem, tak i cestovatelky, které chtěly objevovat krásná místa. A aby byla motivace, nejedno nám ještě zbylo napříště.

Nakrmit tělo i duši

Kdosi řekl, že není čas jezdit stále na stejné místo. Je v tom kus pravdy, ale jsou i výjimky. Třeba náš hotel přímo na pláži, s luxusním jídlem, ubytováním, kde jsou velké apartmány, a tak nabídnou dostatek soukromí každému, když potřebuje. Ať se vrátíte z tréninku kdykoliv, nebo užíváte volný den, máte možnost občerstvení, včetně pití. Pivko v horkém dni přišlo vhod, to ostatní prozradí fotky v galerii.

Když už zmiňuji příděl energie, velké díky patří spol. Vitar, která nám připravila balíčky s Enervitem. Řada z nás tak mohla ochutnat i produkty, které neznala. A není lepšího testu, když vám po 10km stoupání síly výrazně ubydou a před vámi je ještě houpavých 50 km.

Duše se v tomhle cyklistickém ráji a ve skupině holek se společnou láskou ke kolu krmí docela snadno. Ne všude se všemi na povel. Ranní relax chvilka u moře, při východu slunce, osvěžující koupel, co víc si v ten okamžik přát?

Překvapení, potěšení

Tenhle DNK gang se jen tak nevozí, tedy někdy ano, to když se domluví volnější den a jede se opravdu jen na kávičku.  Pak jsou ale naplánované náročnější etapy a je skvělé vidět, jak se holky zlepšují. Někdo překvapil i sám sebe, jak se rozjezdil.  Ano, věk letí nahoru, ale prostě tady motivace funguje. A už mnohem dřív, než s prvním dnem této akce.

Ještě se sluší dodat, že s námi byli letos opět i pánové, kamarádi, technici, servismani, podpora, tahači špicí, kdykoliv bylo třeba. Za to jim patří velké díky. 

A co dál?  Tak asi začneme odpočítávat z těch 525 600 minut, co zbývá do DNK Mallorky 2025. Pokud budete chtít, pojeďte za rok s námi.

Fotek jsme udělaly kolem tisícovky, tady jen drobek z toho…..

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková