CRAZY cyklo věci – geniální nebo … ?

Pět geniálních inovací, které mají vylepšit jízdu na kole, její bezpečnost, komfort….Mají šanci na úspěch ?

Svět je plný inovátorů, kteří se snaží věci  zdokonalovat a vymýšlet nové. …nejinak je to v oblasti cyklistiky. Co myslíte, mají tyto prototypy šanci na rozšíření  ?

Držák pohárku kávy (čaje) na řidítka

Ani po cestě do práce nemusíte přijít o možnost mít okamžitě svůj oblíbený nápoj. Kolo si jednoduše vybavte držákem na řidítka. Výrobce uvádí, že pružinový systém vám snadno a především pevně umožní držák ukotvit k rámu a nerozhodí vás žádný hrbol na silnici. Dvě velikosti držáku nabízí variabilitu ve výběru pohárků. Jak moc komfortní popíjení to bude, se neodvažujeme tipovat….

A-kolo

Dojíždění do práce se nyní stává ještě jednodušším. Britský vynálezece Clive Sinclair totiž dostal nápad a vymyslel skládací elektrokolo, které je napájeno z 24V baterií. Jsou dobíjecí a jejich kapacita postačí na pohodovou jízdu v délce 15 mil. Je super lehké a super rychle skládací. Váží 12 kg a šikovné ruce ho složí za 10 sekund. To bude hodně působivé, až přijedete na pracovní schůzku takto vyzbrojená….

Dryve

Není nic horšího, než zmoknout při cestě do práce. Nečekaný lijavec a vy se octnete před svou kanceláří, úplně promočen. Ano, možná máte možnost přečkat v úkrytu, ale co ten pozdní příchod potom..? Ve Švýcarsku, kde se jízda na kole stala oblíbenou volbou dopravy, vymysleli Dryve – snadně namontujete na vaše městské kolo a ochrana je zajištěna. K dispozici je v několika barvách, montáž během pár desítek vteřin. Skvělý nápad, jen nás tak napadlo…a co když hodně foukne ?

Cyclee

Bezpečnost cyklistů nade vše. O to se snaží většina firem, zaměřených na doplňky(nejen) pro městskou cyklistiku. I když právě při pohybu na kole ve městě je největší koncentrace rizik. Cyclee je malý přístroj,navržený designérem Elnurem Babayevem.  který ve spolupráci s mobilním telefonem , resp. staženou aplikací, promítá na cyklistova záda upozornění pro řidiče v podobě signálů a značek. Cílem je, aby se cyklisté stali výraznějšími pro řidiče a bylo zřetelné, co udělají. Zajímalo by nás, jaký bude výsledek, když si dáte na záda třeba batoh..? no..zatím jde o koncept, na kterém se usilovně pracuje….

IC GLOVE

Jako nejnebezpečnější místa při městské cyklistice jsou podle dopravních výzkumů  křižovatky.  V boji  za zlepšení bezpečnosti přišli výrobci rukavic IC Glove s geniálním řešením.
Rukavice jsou navrženy jako cyklistických indikátory změny směru, jsou napájeny bateriemi a LED světla blikají, když zvednete ruku z kola.  Tyto rukavice jsou navrženy s úmyslem nejen funkční pro signalizaci, ale jsou vodotěsné a  zajišťují tepelný komfort jezdce. No….a co když je teplo ? 😉

Víte o nějakém bláznivém či užitečném cyklo vynálezu ? Podělte se s námi….

Autor: Kája P.
zdroj: TWC

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková