Marianne Vos se rozloučila vítězstvím s týmem Rabobank LIV.

Mnohonásobná světová šampiónka, Marianne Vos se rozloučila vítězstvím s týmem Rabobank Liv, pro příští sezónu bude jezdit v nově vzniklé formaci WM3 Pro cycling.

Včera jsme se radovaly z parádního výsledku Katky Nash, která vybojovala třetí místo na SP cyklokrosařů, v belgickém Heusden-Zolderu. V tuto chvíli je už Katka na cestě zpět, do USA, kde jí čeká závěrečná příprava na lednové mistrovství světa.

Své letošní první vítězství v rámci SP oslavovala v Belgii mnohonásobná mistryně světa, závodnice týmu Rabobank LIV, Marianne Vos. Tato dáma prožívá návrat do velké cyklistiky, když celou sezónu 2015 musela vynechat kvůli vleklým zdravotním problémům. Přesto dokázala pro svůj tým i letos vybojovat několik  výborných výsledků, na svém kontě má 8 etapových vítězství na silnici a 10 pódiových umístění, na OH v silničním závodě pomohla své krajance vybojovat zlato, sama dokončila na krásném 9. místě.


Přesto ještě na podzim letošního roku nebylo jisté, v kterém týmu bude tato fenomenální cyklistka pokračovat. Nizozemská banka Rabobank totiž  v závěru loňského roku oznámila, že ukončuje profesionální sponzoring, včetně týmu Marianne Vos, Rabo – Liv. Na konci září přišla zpráva, že Marianne Vos bude kapitánkou nově vzniklého týmu WM3 Pro cycling. V této formaci bude spolu s Marianne i talentovaná polská závodnice Katarzyna Niewiadoma, Australanka Lauren Kitchen, třiadvacetiletá nizozemská naděje Anouska Koster, tým doplní  další čtyři jezdkyně.

Generální sponzor, společnost WM3 Energie, bude tým podporovat po celý čtyřletý olympijský cyklus do r. 2020. Ředitelem týmu je bývalý cyklista, Jeroen Blijlevens, který podepsal smlouvu na dva roky.“ Jsem rád, že se po čase opět vracím do nejvyšší sféry profesionální cyklistiky a věřím, že tým připravím pro skvělou práci a budeme dělat radost všem našim fanouškům“.

Tým také mění značku kol, nově budou sedlat kola belgického výrobce, značku Ridley. Dohoda je pro příštích pět sezón, což pomáhá zajistit dlouhodobou budoucnost týmu.

Foto: A. Vos

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková