Dámy na kole obhájily vítězství na Bike Prague

Skvělá a početná parta žen, které se zapojily do akce DNK, „Slow Motion“, dokázala obhájit loňské vítězství! Našim cílem nebyl boj za každou cenu o nejlepší výsledek, ale jít do závodu pro svůj vlastní zážitek. Zvítězila odvaha vyzkoušet závod, poprat se sama se sebou, dát si svou výzvu a pokusit jí zdolat.

Dámy na kole se již po třetí zúčastnily největšího pražského maratonu Bike Prague v týmové soutěži Slow motion. Cílem této akce je zahodit obavy ze závodního stresu, ukázat, že si atmosféru veřejných maratonů jde docela hezky užít. A také v sobě objevit skryté možnosti, posunout vlastní limity, ale bez jakéhokoliv tlaku na výsledek. O tom, že v partě jde všechno líp, není třeba pochybovat.

Na startovce akce Slow Motion bylo v týmu DNK 23 jmen, podpořit naši myšlenku se rozhodly i zkušené závodnice, startující ve svých oddílových barvách, a také dva muži, i jim patří velký dík!

dámy na kole

Všichni závodníci měli možnost vybrat ze dvou délek tratí, 35km nebo 65km, s unikátní volbou: rozhodnout se až v průběhu závodu, dle svých sil.

I v partičce DNK byla velmi silná skupina, která vzala dlouhou trať jako osobní výzvu. Ne jedna se na startu přikláněla před startem k délce 35 km, ale v průběhu jízdy zvítězila vůle a odhodlání a zdolaly celých 65 kilometrů.

Nikdo nevzdal, neměl technický problém, všechny naše závodnice dojely úspěšně do cíle a přinesly celému týmu cenné hodiny a minuty, strávené na trati.

Podařilo se! Po sečtení všech časů našich účastnic Dámy na kole suverénně vyhrály týmovou soutěž Slow Motion!

Damy na kole

O svých pocitech a zážitcích se s námi podělily některé závodnice…

Veronika

Můj první závod, nové kolo, zkušenosti žádné. Během závodu jsem se automaticky, při dělení trati, napojila na delší variantu 65km, touha pokořit sebe a trať byla silnější. Přivezla jsem týmu cenný čas, nebyla poslední, pokořila jsem samu sebe. Ta radost po dojetí do cíle byla neskutečná.

Ivana

Po 12 letech můj první závod, Splnila jsem své předsevzetí dojet dlouhou trať v časovém limitu pod 4 hodiny. To se mi povedlo s obrovskou rezervou. Technicky jsem zvládla sjezdy, výjezdy i s přibývající únavou bez zaváhání. Tento rok se sešla skvělá partička DNK, užila jsem si nejen závod, ale i fantastickou atmosféru v našem zázemí.

 

Damy na kole

Káča

Já si to moc užila. Jsem na sebe pyšná, po cestě jsem se rozhodla pokořit magických 65km a do cíle dojela. Je to zatím můj nejdelší závod.

Veronika P.

Jaký byl? Naprosto unikátní zkušenost. Byl to můj první závod svého života, ukázal mi, že nejsem zas až taková bačkora a dodal mi obrovskou energii si dokázat víc a víc. Včera jsem překročila svůj stín a pokořila svůj strach. Cítím se báječně. Kolo je úžasná věc a já se víc a víc divím tomu, jak jsem ho jen mohla cely svůj život takhle přehlížet! Teď mu to patřičně vynahradím! 😊 Pac a pusu moji KONE

Damy na kole

Adriana

Pocity mého 1. závodu jsou více než pozitivní. Sešla se nás skvělá parta holek, které to na kole umí a vydaly ze sebe maximum. Po startu to člověka nakopne, aby dal ze sebe ten nejlepší výsledek, pak zjistí, že je vždy co zlepšovat, ale zároveň jej atmosféra nabije neskutečnou energií, pozitivitou a chuti do života a kola. A ta euforie a úsměvy po dojetí do cíle, co člověk vidí kolem, za to stojí. Takže za mě hodnotím kladně celý závod, a ještě pár dní budu čerpat z pozitivních pocitů, který mi tento závod dal. 

Monika

Můj první velký závod. Trať 65km jsem zvládla bez větších potíží, jsem pyšná na zvládnutí technických pasáží, ať už při sjezdech, či výjezdech. Až na Cukrák jsem nikde netlačila, kolo nevedla ani při sjezdech z kopce. Bavily mě ostré i dlouhé výjezdy, tam jsem pokořila své myšlenky slézt z kola, ovšem vůle zvítězila. Z celého dne mám jen kladné pocity, vytvořily jsme s dámami výborný tým, závodní trať byla parádní, co víc si přát. Snad jen příští rok v dobré partě znovu na startu!

Velké dík od nás patří i Káje Polívkové, šéfce webu Dámy na kole, která stála u zrodu této akce, a i přes svou nepřítomnost dokázala zajistit perfektní zázemí, výborné domácí sušenky (ty po závodě všechny zmizely J) a všechny holky jistě potěšily stylové blatníčky v designu DNK na jejich biku, prostě paráda!

Celý den nám přinesl spoustu silných zážitků ze závodu i společně stráveného času.

 

Damy na kole

 

Autor: Kája Polívková, Monika Kyselová

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková