SOUTĚŽ: NEJ recept na vánoční cukroví

Máte svůj oblíbený recept na vánoční cukroví, který nesmí nikdy chybět na svátečním stole? Napište nám…

První adventní neděle klepe na dveře, a tak je nejvyšší čas začít s pečením cukroví.  To patří na slavnostní stůl i v domácnostech, kde se přísně hlídá zdravá strava. Navíc, v dnešní době se dá vykouzlit spousta dobrot, které projdou poměrně přísným měřítkem z pohledu nutričních hodnot.

Na druhou stranu, proč pár dní v roce trochu neřešit.  Obzvlášť, když naše závislost na pohybu nám stejně nedovolí lenošit víc, než dva, tři dny. Rozličných druhů cukroví najdeme v tradičních i moderních kuchařkách nespočet, někdo miluje klasiku v podobě vanilkových rohlíčků, lineckého, někdo zase ujíždí na nejzdravějších receptech, raw cukroví.


Vyhlašujeme soutěž o NEJ lepší recept na vánoční cukroví

Jaký nejoblíbenější recept je ten Váš? Máte nějaký rodinný poklad, který prostě na vánočním stole nesmí chybět? Podělte se s námi o něj!

Pravidla jsou úplně jednoduchá. Pošlete nám krátký popis přípravy, co budeme k pečení (nebo i nepečení) potřebovat, pokud přidáte fotku,uděláte nám velkou radost.

Několik vybraných receptů zveřejníme, a ze všech došlých odpovědí vylosujeme tři z vás, kterým ještě do vánoc pošleme dárek! 

O co soutěžíme?

BATŮŽEK DNK
ZADNÍ BLATNÍK DNK
PONOŽKY DNK

Své tipy posílejte na adresu:  damynakole@gmail.com. Soutěž trvá do 4.12. 2018.

DATLOVÉ KOULE

A abychom vás motivovaly, přidáváme jeden náš tip.

Tenhle recept dělala už moje babička, v době, kdy se ještě nepoužívaly pojmy jako raw strava, bio potraviny. Přesto její nepečené cukroví mizelo ze stolu vždycky rychle.

druhý

Budete potřebovat:
400g odpeckovaných datlí
200g dalšího sušeného ovoce (fíky, švestky, meruňky, rozinky)
3 lžíce medu
6 lžic rumu
40g másla
3 žloutky (utřeme s cukrem)
hrst umletých piškotů
mandle, kokos na obalení

Postup:
Datle odpeckujeme a pokrájíme na drobno, čím menší kousky budou, tím lépe budou kuličky držet. To stejné uděláme s dalším sušeným ovocem, při nákupu datlí a fíků vybírejte ty měkčí, nevysušené. Zpracujte na kompaktní hmotu, přidávejte po troškách rum, pak utřené žloutky s cukrem a máslem. Vše důkladně promíchejte a nechte uležet krátce v chladničce.

Z hmoty pak tvarujte kuličky, které obalte v sekaných mandlích. Koho trápí alergie na oříšky, budou mu jistě chutnat datlové koule obalené  v kokosu.  

Tak dobrou chuť a my už se těšíme na vaše tipy!

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková