Úvodní strana > Soutěže > SOUTĚŽ: NEJ recept na vánoční cukroví
Máte svůj oblíbený recept na vánoční cukroví, který nesmí nikdy chybět na svátečním stole? Napište nám…
První adventní neděle klepe na dveře, a tak je nejvyšší čas začít s pečením cukroví. To patří na slavnostní stůl i v domácnostech, kde se přísně hlídá zdravá strava. Navíc, v dnešní době se dá vykouzlit spousta dobrot, které projdou poměrně přísným měřítkem z pohledu nutričních hodnot.
Na druhou stranu, proč pár dní v roce trochu neřešit. Obzvlášť, když naše závislost na pohybu nám stejně nedovolí lenošit víc, než dva, tři dny. Rozličných druhů cukroví najdeme v tradičních i moderních kuchařkách nespočet, někdo miluje klasiku v podobě vanilkových rohlíčků, lineckého, někdo zase ujíždí na nejzdravějších receptech, raw cukroví.
Jaký nejoblíbenější recept je ten Váš? Máte nějaký rodinný poklad, který prostě na vánočním stole nesmí chybět? Podělte se s námi o něj!
Pravidla jsou úplně jednoduchá. Pošlete nám krátký popis přípravy, co budeme k pečení (nebo i nepečení) potřebovat, pokud přidáte fotku,uděláte nám velkou radost.
Několik vybraných receptů zveřejníme, a ze všech došlých odpovědí vylosujeme tři z vás, kterým ještě do vánoc pošleme dárek!
Své tipy posílejte na adresu: damynakole@gmail.com. Soutěž trvá do 4.12. 2018.
A abychom vás motivovaly, přidáváme jeden náš tip.
Tenhle recept dělala už moje babička, v době, kdy se ještě nepoužívaly pojmy jako raw strava, bio potraviny. Přesto její nepečené cukroví mizelo ze stolu vždycky rychle.
Budete potřebovat:
400g odpeckovaných datlí
200g dalšího sušeného ovoce (fíky, švestky, meruňky, rozinky)
3 lžíce medu
6 lžic rumu
40g másla
3 žloutky (utřeme s cukrem)
hrst umletých piškotů
mandle, kokos na obalení
Postup:
Datle odpeckujeme a pokrájíme na drobno, čím menší kousky budou, tím lépe budou kuličky držet. To stejné uděláme s dalším sušeným ovocem, při nákupu datlí a fíků vybírejte ty měkčí, nevysušené. Zpracujte na kompaktní hmotu, přidávejte po troškách rum, pak utřené žloutky s cukrem a máslem. Vše důkladně promíchejte a nechte uležet krátce v chladničce.
Z hmoty pak tvarujte kuličky, které obalte v sekaných mandlích. Koho trápí alergie na oříšky, budou mu jistě chutnat datlové koule obalené v kokosu.
Tak dobrou chuť a my už se těšíme na vaše tipy!
Sdílejte na:
copyright © 2016 - 2023 Dámy na kolech