Je cyklistika pro každého? Tento dokument dává odpověď

“All Bodies on Bikes” video, které má přesvědčit, že bikování je opravdu pro všechny…

Je jízda na kole opravdu pro každého? Máme tu hmotnostní omezení u kol, velikosti oblečení končí často u rozměru XL nebo XXL. To však neznamená, že by všichni nemohli nasednout na bike a užívat si jízdy na něm, kdy a kde se jim zamane. Ať už je hubený, silnější a někdo prostorově ještě výraznější, Přesně s touto filozofií přichází dvojice žen Kailey Kornhauser a Marley Blonsky.

Kailey a Marley se pustily do mise, která má změnit názor, že lidé ve větších tělech nemohou jezdit na kole. A jde to nejenom na cestách a silnicích, ale také trailech.

Následující video sleduje Kailey Kornhauser a Marley Blonsky na dvoudenním výletu na kole po stezce Corvallis to Coast Trail, která je dlouhá 65 kilometrů a vede divokým a malebným oregonským pobřežím. 

Během cesty si najdou čas i na zamyšlení nad posedlostí společnosti řešit příliš váhu, ale také to, jaké bylo vyrůstat s nadváhou.

“Kola jsou úžasná,” říká Kailey o cyklistice. “Když jsem poprvé začala jezdit, byl jsem uvnitř sebe naštvaná a přála si, aby i pro mě existovala nějaká komunita. Pak jsem se potakal s Marley a jednu takovou jsme vytvořili. Nyní chceme pomoci ostatním zjistit, že v tom nejsou sami a že mohou jezdit na kole, kamkoli chtějí. “

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková