Tour de Feminin ovládla Ruska Antoshina. Skvělá Nosková se stala nejlepší vrchařkou.

Etapový závod Tour de Feminin dnes vyvrcholil závěrečnou, 98 km dlouhou etapou. Ruská závodnice Tatiana Antoshina uhájila prvenství před útočící Američankou Lauren Stephens, která nakonec zaostala pouhých 13 s. Třetí místo vybojovala Polka Anna Plichta. Nikola Nosková přidala k 20. místu celkově ještě vítězství mezi vrchařkami….

Skvělý výkon, a to po celý etapový závod, předváděla juniorka Nikola Nosková, která zcela suverénně získala modrý dres pro nejlepší vrchařku. Dnes si v náročné etapě připsala na konto další tři vítězné ataky, získala 45 bodů a její náskok na na druhou v pořadí této soutěže by 26 bodů ! Do cíle etapy přijela v zhruba 20 ti členné skupiny a dospurtovala si pro 9. místo. V celkovém pořadí jí patří 20. příčka – i pozice  nejlepší české závodnice.
Po loňském roce, kdy modrý vrchařský dres a celkově druhé místo, získala Martina Sáblíková (letos nestartovala), dokázala Nikola Nosková udělat českým fanouškům stejně velkou radost – vždyť tato 18 ti letá dívenka má celou kariéru před sebou.

Nikola Nosková startovala za tým KC Kooperativa SG Jablonec nad Nisou

 

 

Velmi pěkný výkon předvedla i Jarmila Machačová, která je dráhová specialistka, i ona se dnes statečně porvala v kopcích a celkově dokončila na 31. příčce.

„Dnešní etapa byla asi nejtěžší a jelo se velmi aktivně – americký tým se pokoušel o změnu na prvním místě v průběžném pořadí, startovní pole se dost roztrhalo. I přesto byly české závodnice vidět v první půli balíku“, popsala pro náš web zkušená Pavla Havlíková, která sledovala závod z doprovodného vozu ( ze zdravotních důvodů odstoupila ve 2. etapě). „ Pochvalu zaslouží samozřejmě Nikola, ale překvapila i Jarmila Machačová, nečekala bych jak skvěle zvládne kopcovitý etapák“. Vysekla poklonu směrem ke zkušené exmistryni světa na dráze.

Jarmila Machačová jela za národní tým, zde na trati časovky…

Závod dokončilo 111 závodnic, vítězka potřebovala k zdolání 394 km celkem 11h 12 min, mladičká závodnice z Německa, která uzavírá výsledkovou listinu, byla na trati o 1h a 25 min déle.
Ohlédnutí některých českých závodnic Vám  přineseme zítra.

Výsledky zde

Autor: Kája P
Foto: Jana Slintaková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková