Víkendové ohlédnutí – komu extrémní vedro výkon nezkazilo…

Tradiční víkendové ohlédnutí aneb co nás zaujalo má tentokrát jedno společné – boj v obrovském vedru. Tři obdivuhodné výkony – Karly Štěpánové, Ireny Berkové, Peggy Marvanové…..

Karla vplula do vytoužené třicítky – na SP ve švýcarském Lenerhaide skončila 28!

Konečně si Karla Štěpánová  (Kona cycling Point)  najde u svého  jména ve výsledkové listině  pořadí začínající dvojikou.  Dnes, v obrovském vedru, které panuje i v horách, si dojela pro nejlepší umístění ve své kariéře, dokončila na 28. pozici, s velmi sympatickým , desetiminutovým  odstupem na vítězku. Tou se stala dvaačtyřicetiletá  Gunn Rita Dahle (NOR, Multivan Merida).

S Karlou jsme nedávno přinesly velký rozhovor, kde zmiňovala boj v konkurenci právě kolem třetí desítky, kdy stačí malé zaváhání a přijdete rázem o několik míst. Dnešní závod zvládla fyzicky i takticky na výbornou.
Pro server mtbs.cz Karla k svému výsledku řekla :“Konečně dvojka na začátku, mám strašnou radost. Pro někoho možná malej krok, pro Štěpánovou velkej! Vedro mi dávalo hodně zabrat, chtělo to ani jednou nevynechat depo, zchladit se a napít i na úkor ztráty pozice. Musela jsem nechat klidnou hlavu, protože sedm kol, které jsme tu dnes jeli (přes 30 km, pozn. red), bylo fakt hodně.”

Výsledky:

1. Gunn Rita Dahle (NOR, Multivan Merida) 1:32:15 hod.
2. Lea Davison (USA, Specialized Racing) +1:00 min.
3. Catherine Pendrel (CAN, Luna Pro) +1:36
28. Karla Štěpánová (Kona Cycling Point) +10:15

Karla ukázala skvělou formu už před 14 dny, kdy při ČP na těžké trati v Bedřichově zvítězila stylem :”start-cíl”. Tam ale naopak panovalo chladné počasí…

 

Irena Berková po 10 hodinách na kole vítězí v extrémním bikovém maratonu v ČR
Za tropického počasí se v sobotu,  v Hostýnských vrších,  jel tradiční Bikemaraton Drásal. Závodníci měly na výběr ze čtyř tras-37, 56, 115 a nejdelší, tzv. Obr Drásal v délce 175 km ! Skutečně obdivuhodný výkon předvedla loňská maratónská mistryně republiky, která si po 10h v sedle dojela pro vítězství. Zatímco většina z nás, si v půl šesté ráno příjemně pochrupávala v posteli, závodníci tou dobou vyrazili vstříc obří dávce kilometrů, s převýšením přes 5000 výškových metrů. Irena proťala cílovou pásku po 10h a 6 minutách. Obdiv zaslouží i další dámy, které se na tuto, skutečně extrémní trať pustily a závod dokončily.

Obr Drásal – 175 km – ženy absolutně
1. Irena Berková (Amenity-Extrem Sport Team) 10:06:52
2. Johana Kolašínová (Superior Riders) +5:51
3. Lucie Javorová (Valachbajk Team) +20:46

Irena Berková dokáže kombinovat maratony i závody mnohem kratší-zde na trati cross country

 

Markéta Peggy Marvanová úspěšně dokončila extrémní závod  Tour DIVIDE.
Podle dostupných informací před dvěma dny Peggy Marvanová dojela na mexickou hranici, do města Antelope Wells  a zdárně dokončila závod Tour Divide, jehož délka byla 4418 km a každý z účastníku ho musel absolvovat bez jakékoliv podpory. To, že byl závod fyzicky i pychicky náročný, dokazuje i jeden z posledních vzkazů, které Peggy dala prostřednictvím on-line streamu napsala, zhruba 500 km před cílem.
„Dnes jsem slapala na 3 musli tycky cely den…delila jsem si je na petiny a kdyz jsem si mohla kousnout – podle poctu ujetych kilometru..tak jsem byla uplne nadsena. Kdyby mi kekslo kolo v polovine tehle nejvetsi mimocivilizacni diry (180 mil), byla bych na tom asi hodne spatne. Dopolko vedro jak svin..po zadech mi tekl curek potu a oci me v jednom kuse palily jak se do nich vleval muj pot. Odpolko jsem vjeka do bourky. Nebudu vam nic nalhavat, kdyz to prasklo na kilometr od me prave ruky ..mela jsem malem v kalhotech plno. Kroupy zavalily cestu tak, ze byl pri prujezdu videt jen rafek..cela pneu byla v kroupech. Zitra snad finish, diky vam vsem za podporu..uz se styska.“

Pokusíme se po návratu Peggy z USA zprostředkovat rozhovor, sledujte nás.
Autor: Kaja P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková