Na co se těšit v kolekci značky LIV? Představujeme novinky r. 2017

O tom, že v LIVu nespí na vavřínech svědčí několik zajímavých novinek v kolekci této ryze dámské značky kol, na kterou se můžete těšit v příštím roce. Potěší jak ty, co hledají výzvy v terénu, tak i silničářky….

 

Před časem byla společností Progresscycle  představena nová řada kol Giant a Liv, které budou k mání v příštím roce, přinášíme tedy přehled novinek, které se týkají dámské sekce a nesou jméno LIV.

Silná trojka – zvykejte si na nová jména

pique

V kolekci 2017 jsou nejen barevné inovace úspěšných modelů, ale především trojice nových celoodpružených biků, které se těšily velkému zájmu i při oficielním představení v rámci veletrhu Eurobike. Obsess zůstává, loňský Lush a Intrique nahrazují  Pique, Embolden a Hail.  Dva za tři – to je výměna, která se vyplatí!

PIQUE

Když chceš svižně stoupat do kopců a zároveň zažít rychlou jízdu terénem dolů, právě pro tebe je nový Pique. A záleží jen na tobě, zda sáhneš po karbonové verzi nebo některé ze dvou hliníkových. Pro upřesnění – na světovém trhu jsou dva karbonové a dva hliníkové modely, pro český trh nebude dostupný ten nejdražší.

pinque-cast

Druhým nejvyšším je Pique Advanced 2, má karbonový rám, o zadní tlumení se stará, stejně jako u pánského protějšku Anthemu,
nově přepracovaný pružící systém Maestro (technický popis změn zde).

 

Řadící systém je z dílny amerického Sramu, konkrétně GX2, k radosti těch, co mají rády větší volbu převodu je Pique osazen dvojpřevodníkem 36/22, pastorky 11-36. Kontaktní body, jako je sedlo, gripy jsou z dílny Giant/Liv. A nechybí teleskopická sedlovka. Tuhle celou parádu můžete pořídit za necelých 86 tisíc.

pique-2-ge

 

Hliníkové Pique 2 GE a Pique 3 mají stejnou geometrii, osazeny pak japonským Shimanem XT, resp. u „trojky“ pak řadou Deore. U tohoto modelu také není teleskopická sedlovka. Ceny jsou 59 tis. za Pique 3 a 72 tisíc Pique 2.

HAIL 1 a 2

Tento zbrusu nový kousek je prvním ryze dámským enduro kolem na trhu. Nahradil a přerostl svého předchůdce, Intrique už byl pro moderní pojetí endura se svými zdvihy 140mm málo. Hail tvrdí muziku a zdvihy 160mm ho předurčují k agresivní, odvážné jízdě, slibuje prostupnost divokým terénem. Nejde ale o žádného těžkotonážníka. Hail má specielně odlehčený hliníkový rám ALUXX SL, výkonné hydraulické kotoučové brzdy, teleskopickou sedlovku.

hail

Osazení se opět liší, vyšší model má Sram a jednopřevodník, Hail 2 pak Shimano a kombinaci 2x 10. I v případě modelů Hail je pro zadní tlumení použit nově přepracovaný systém Maestro.

 

EMBOLDEN

Poslední z trojice nových biků, které LIV představil, jsou modely Embolden. Má stejné zdvihy, jako Pique, ale trochu jinou geometrii – delší rozvor kol, daný zejména nižším hlavovým úhlem (68°), vidlice je tak víc položená, což bude mít v praxi vliv na pocit vedení kola. Embolden 1 a 2 jsou na hliníkových rámech, s komponenty Shimano, ceny jsou za tyto celoodpružené modely velmi sympatické, Embolden 2 můžete pořídit za necelých 40 tisíc, vyšší model pak o pouhé 2 tisíce víc.

_mg_6875

ENVIE Advanced 2

Pozornost si zaslouží nejen zcela nové modely, ale i ty úspěšné, které pro příští rok doznaly jen designové změny. V případě karbonové areo silničky ENVIE Advanced 2 vskutku hodně povedené! Karbonový rám, osazený řadou Shimano 105, s Compact drive převodníky, bude k dispozici od velikosti XXS po M. Cena je těsně pod 50 tisíc a jasně napovídá – dámy, nebojte se silnice a pojďte do toho!

envie

_mg_6967

RAVA SLR

Na samý závěr je tu kolo, které se hodí pro  právě nastupující cyklokrosovou sezónou. Jde o dámský model BRAVA SLR. Cyklokrosový speciál je postaven na hliníkovém rámu s karbonovou vidlicí, sedlovka D-Fuse odtlumí jízdu v terénu, naopak přední vibrace pak částečně pohltí zmiňovaná karbonová vidlice. Kolo je vybaveno diskovými brzdami, a i díky ceně (43 999,- Kč) se stane dostupným pro mladé cyklokrosařky nebo ty, co rády kombinují jízdu po silnici s lehčím terénem.

brava

 

Foto. redakce DNK, LIV

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková