5 nejlepších předsevzetí pro cyklistky

Zhubnout, naučit se cizí jazyk, přestat pít? To už neřešte. Máme předsevzetí, co vás budou zaručeně bavit!

Příchod nového roku bývá spojen s novými předsevzetími. Asi většině z nás se nějaká ta myšlenka mihla v hlavě. Hledáme výzvy, toužíme něco vylepšit, změnit. Závěr roku je časem bilancování a začátek nového letopočtu nám pak dává energii pro nastartování něčeho nového. Je nás víc jak 70%, co si sepíšeme více či méně dlouhý seznam s novoročním předsevzetím. Těch, co ho dodrží, je pak už mnohem méně. My pro vás máme cyklistické, které vám půjdou nejen dobře splnit, ale udělají vám život veselejší a hezčí.

 

1. Nebuďte v tom sama

Využijte cyklistiku jako prostředek k navázání nových přátelství. Sledujte sociální sítě, mluvte o svém koníčku mezi přáteli, třeba i v práci, kde byste spřízněnou duši nečekala, možná budete mile překvapená, kdo se k vám přidá. Neodmítejte pozvání na cyklistický výlet, výukovou vyjížďku, nebojte se, že budete s kondicí ta nehorší. Právě tady můžete potkat spřízněnou duši a parťačku na další vyjížďky.
mm

 

2.Vyrazte na dámský cyklo kemp

Chcete se zlepšit v technice jízdy? Možná máte kolem sebe lidi, co to na kole umí mnohem líp, ale to ještě není záruka, že vás to naučí. Zaplaťte si některý z cyklo kempů, kde budete v péči zkušených instruktorů. Nabídka je široká, můžete na ryze dámskou jízdu nebo do smíšené skupiny (o některých kempech jsme psaly na našich stránkách, v obou případech ale budete ve skupině stejně nadšených cyklistek a tam půjde učení úplně samo.
mm

 

3. Objevujte nová místa

Vykročte ze zažitého stereotypu a hledejte si nové trasy. Jako první krok stačí jet svůj okruh obráceně. Budete překvapená, jak „chutná“ kopec, po které jindy svištíte rychle dolů, naskytnou se vám i nové rozhledy. Naložte si kolo do auta a popojeďte za město, odkud se vypravte na svou obvyklou porci kilometrů. Přečtěte si na našich stránkách reportáže z nových bikových lokalit a naplánujte si tam víkend s kamarádkou.

 

mm
4.Otevřete se novým poznáním

Předsevzetí, které vám pomůže nejen na kole. Zkoušejte nové věci, a to platí i pro cyklistiku. Že jste nikdy nejela na silničním kole? Kupovat si nové by byl rozmar, ale domluvte si zapůjčení a „ochutnejte“ krásu této disciplíny. To stejně platí pro fatbiky, jejich zimní sezóna začala a v mnoha střediscích je půjčují. Získáte novou zkušenost a nový zážitek a přesně o to jde.

 

mm
5.Dejte si svou cyklistickou výzvu

Pokud jezdíte pravidelně a vedete si svůj osobní deník s trasami, kilometry, je ideální čas vyslovit pro letošní rok svou cyklistickou výzvu. Pokořila jste už magickou 100 kilometrovou hranici? Tak směle do toho! Určete si svůj den (nikoliv zkraje jara, ať máte čas natrénovat) a hned máte motivaci k pravidelným delším jízdám. Zapojte do svého plánu kamarádku a můžete společně plánovat možné trasy. Stejně bude fungovat výzva v získaném převýšení v jedné etapě. Zapojte se do aplikace Strava a o inspiraci, kam vyrazit, nebudete mít nouzi.

 

A na závěr ještě čtyři zásady, díky kterým se vám jakékoliv předsevzetí podaří naplnit.

Věřte si! Jít do něčeho nového s tím, že to stejně asi nepůjde, že na to nemám, je téměř jistá prohra.

Svěřte se s touhou něco změnit svým blízkým, rodině. I oni vám mohou v plnění pomoci, a když ne, tak vám alespoň nebudou, možná nevědomky vaše snažení kazit.

K vzdálenému cíli si připravte plán s krátkodobými úkoly, které vás nakonec dovedou až k vytoužené metě.

Dejte si reálné cíle, zohledněte svoje časové možnosti, současnou kondici, ať váš plán není zmařen hned v počátku.
   

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková