Trans Brody 2017 – vyzkoušejte poctivý bikový závod bez asfaltu!

Závod pro pořádné bikerky, navíc s možností otestovat v akci kola značek BMC a KONA. To jsou letošní Transbrody, na které vás zveme…

V neděli 17. září se koná ve Zvoli u Prahy již 9. ročník bikového závodu Transbrody. Trať se točí ve stezkách a roklích mezi Vltavou a Sázavou. Velkým lákadlem bude opět tombola s hlavní výhrou od hlavního partnera BMC.

Hlavní závod, to je pořádný biking bez asfaltu na trase 50 km a je usazen do kopcovité krajiny mezi Vltavou a Sázavou. Po technické stránce se jedná o obtížnější trať s převýšením přes 1 100 metrů. Za zmínku rozhodně stojí, že závod nemá žádné silniční úseky. Letošní ročník je opět omezen počtem startujících na 300 pro trasu 50 km. Důvodem je hlavně udržení kvality závodu a minimalizace dopadu na cesty a singly, po kterých závod vede.

Fitness trasa 20 km je přizpůsobena rekreačním jezdcům. Celá trasa vede po širších polních a lesních cestách bez prudkých stoupání nebo náročných technických sjezdů. Udělali jsme ji prostě tak, aby si užil i cyklista, který nemá tolik najeto a raději jezdí bezpečněji.

Děti se jako každý rok mohou těšit nejen na závodění, ale také na spoustu zábavy v zázemí závodu. Pro starší děti jsme připravili novou trasu v lese mezi Zvolí a Březovou s dělkou 5 km. Nejmenší budou závodit v prostoru zázemí závodu.

LIV

Půjčovna kol BMC a Kona – testuj rovnou v závodě!
Chcete si vyzkoušet kvalitní kolo na ostro v terénu? Pak máme nabídku si půjčit některý z modelů 2018 od BMC nebo Kona a projet si na něm celý závod. Výběr kol bude k dispozici v průběhu přístího týdne, s jasnými pokyny pro rezervaci. Vyzkoušet budete moci model BMC AGONIST ve velikostech M,L,XL a následně KONA modely HEI HEI RACE a HEI HEI DL. (S,M,L,XL) Zároveň pro vás bude přichystána malá expozice s modely další sezony.

Servis kol a skokan roku – osvědčený pražský cykloservis Krabcycles pro vás zajistí seřízení kola před i po závodě. Zároveň pokračujeme ve speciální kategorii pro závodníky na 50 km trati, která motivuje ke každoročnímu zlepšování výkonu. Skokanem roku se stane závodník, který bude mít největší pozitivní rozdíl mezi časem naměřeným v minulém a současném ročníku.

Nejrychlejší Dolnobřežaňák – Pohár pro místní patrioty o nejrychlejšího závodníka Dolnobřežanska vyhlášený obcí Zvole a MAS Dolnobřežansko. Kromě putovního poháru místního regionu získá vítěz poukaz do pivních lázní v nedalekém Olivově pivovaru.

Propozice závodu a doprovodných akcí jsou uvedeny na webu závodu www.trans-brody.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková