Karla Štěpánová suverénní v nočním závodě Trek Bike Night

V prvním díle noční série se z vítězství radovala mezi elitními ženami Karla Štěpánová, v kategorii ženy zkušené a celkové druhé místo patří Madle Fantové,

Příjemné podzimní počasí a trať v ideální kondici, kde to neklouzalo a ani se neprášilo, přivítaly téměř devět desítek nočních jezdců na prvním díle seriálu závodů Trek Bike Night.  Ojedinělý koncept závodů, které se jezdí na krátkém xc okruhu, si našel svou stálou skupinu příznivců, co se rok co rok zkraje října potkává na nočních závodech. A právě to dotváří přátelskou, až rodinnou atmosféru celého podniku.

Nicméně na startu se kamarádi mění v soupeře, kteří si nedají ani metr zadarmo. Tentokrát bylo čelo závodu velmi vyrovnané, hned v prvním ze čtyř okruhů se oddělila skupina osmi borců, kteří nasadili ostré tempo a rozdávali si to bok po boku víc jak polovinu závodu. Z vítězství se nakonec radoval Petr Kubelka, který zdolal svého jmenovce, Petra Tatíčka o pouhých 11 vteřin. Ještě menší odstup si na třetím místě přivezl Milan Hanyk, kterého od stříbra dělilo 7 vteřin. „Jel jsem nočky už několikrát, ale tady na Hostivaři jsem poprvé. Trať byla perfektní, jelo se mi dobře, ale zadarmo to nebylo. Doufám, že stihnu i příští týden“, přislíbil účast absolutní vítěz prvního závodu.

TREK BIKE NIGHT

Účast něžného pohlaví je tradičně v defenzivě, ale co se pozornosti a výkonů týče, se dámy rozhodně neztratily. Největší hvězdou byla bezesporu naše úspěšná reprezentantka, Karla Štěpánová, která si střihla dobrý trénink a poměřila své síly i s muži. „ Chtěla jsem jet stejný počet kol, jako jeli chlapi, ale uvolnilo se mi světlo akorát po dojetí třetího okruhu“, popisovala Karla důvod, proč si oproti svým zvyklostem zajela „pouze“ ženskou tříkolovou trať. „ Mě se nočky moc líbí a navíc je to bezvadný trénink. Já mám vždy v tréninku ve středu jezdit  intervaly, takže mi to dobře pasuje do plánu a navíc, tady se opravdu pořádně hecnu“, vysvětlila bikerka, kterou zkraje listopadu čeká další sportovní vrchol a tím je cyklokrosové ME. 

TREK BIKE NIGHT

Karlu doprovodily na stupně vítězů dvě zajímavé dámy, fyzioterapeutka silniční stáje Bora Petra Krtičková, třetí místo vybojovala xteračka Katka Mertenová. Mezi tyto dámy se dokázala ještě vklínit maminka dvou dětí, Madla Fantová, která byla hodnocená ve starší kategorii, žen zkušených.

Druhý díl se jede také v hostivařském lesoparku, trať ej ale tentokrát situovaná na její protilehlou část, zázemí je v areálu Pod šancemi.

Tak se přidejte! Výkon nohou není důležitý, stačí dobře svítící světla.

TREK BIKE NIGHT 2017

Výsledky ženy absolutně

1.Štěpánová Karla,  N1 Team      47:11.00
2. Fantová Madla, DNK, 55:34
2.Krtičková Petra, HSK cycling team 58:59.00
3.Mertenová Kateřina, Oplt Cycling 1:05:16.00


Kompletní výsledky ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková