ČP v cyklokrosu Toi Toi Cup Kolín: Další pohárové vítězství Havlíkové

Poslední listopadový den patřil cyklokrosovému poháru…

Nejvyšší domácí soutěž cyklokrosařů Toi Toi Cup se pátým závodem v Kolíně přehoupla do své druhé poloviny. Poslední listopadový den nabídl krásné počasí, a tak se závod na kolínské trati s tradičními písčitými úseky odehrál v ideálních podmínkách.  Závod žen podle očekávání ovládla Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec nad Nisou), druhým místem pak překvapila Kateřina Mudříková (ACK Stará Ves nad Ondřejnicí). Závod kadetek ovládla Kateřina Hladíková, která letos nepoznala porážku.

Závod žen se vyvíjel podle předem stanovených not. Okamžitě po startu vyrazila za dalším vítězstvím Pavla Havlíková, i když kolínská trať nepatří k jejím oblíbeným destinacím. Její náskok před pětičlennou skupinou postupně narůstal a zdálo se, že závod proběhne v tradiční režii a otázkou bude jen ztráta dalších soupeřek. Jenže Kateřina Mudříková se po nepovedeném startu vzepjala k výbornému výkonu. Nejprve si skupinu favoritek brzy dojela, ale v nastoleném tempu dál pokračovala. Náskok Pavly se nebezpečně krátil a v nájezdu do závěrečného okruhu už jely obě cyklokrosařky spolu. Ale zkušená jablonecká jezdkyně si nejprve v závětří odpočinula a v písečné pasáži vyrazila za prvenstvím. A to se jí skutečně povedlo. Kateřina Mudříková byla nakonec s druhým místem spokojena, když dosáhla nejlepšího letošního výsledku. V boji o bronz uspěla Tereza Vaníčková, která ve finiši zdolala svoji jmenovkyni Švihálkovou. Jako pátá dorazila do cíle Aneta Novotná a stala se nejlepší juniorkou.

Pavla stíhaná Katkou Mudříkovou
Radost ze stříbra Katky Mudříkové

“Dlouhé roviny jsou opravdu dost náročné, zatímco skupina za mnou se střídala. Když jsem viděla, že mě Kačka sjíždí, tak jsem trochu svěsila nohy, v posledním kole mi dost pomohla, protože jsem si mohla odpočinout. Ale byla jsem stále v klidu a využila situace. A nakonec to vyšlo,” popsala Pavla, jež dosáhla na třetí výhru v Toi Toi Cupu. 

Katka Mudříková zhodnotila svůj výkon i s trochou kritiky: „Odstartovala jsem špatně, ani jsem nebyla v šestičlenné skupině. Když jsem si ji dorazila, tak jsem jela dál a pronásledovala Pavlu. Když se mi ji podařilo v posledním kole dojet, tak mi nastoupila v písečné pasáži a pak už jsem ji nebyla schopna ztrátu dohnat. K ještě lepšímu výsledku mi schází lepší start a lepší technika.“

Zdroj: cyklokros.cz
Foto: Jan Němec

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková